reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NEC EA232WMi: ideální do kanceláře?

6.4.2012, Pavel Kovač, recenze
NEC EA232WMi: ideální do kanceláře?
NEC si pro nás připravil monitor s e-IPS panelem, W-LED podsvícením a hlavně kvalitním podáním barev. Jak si vede v konkurenci ostatních i levnějších e-IPS panelů? Ponořte se do recenze NEC EA232WMi.

OSD menu


Grafická podoba menu je u monitorů NEC prakticky stále stejná. Díky křížovému ovladači se menu také velmi dobře ovládá. Zkrátka zde má NEC opět navrch oproti standardu.




Fotografie OSD


Co vše lze nastavit v OSD menu, můžete vidět na následujícím grafu. Pro ty línější poukažme na několik základních vlastností. Regulovat jas a kontrast lze docela standardně. Můžete se také spolehnout na automatickou regulaci jasu pomocí fotodiodky. Ta reaguje velmi rychle a i přesně.

V barevném nastavení lze nastavovat 4 vlastní schémata. Ta jsou sice v továrním nastavení připravena pro 9300K, 8200K, 7500K a 5000K, ale lze je změnit. Nechybí zde ani režim sRGB a native.

Zobrazení jiného než nativního rozlišení lze docílit buď roztažením na celou obrazovku se zachováním poměru stran (Aspect), nebo lze zobrazit pixel na pixel s tím, že bude obraz rozšířen o černé okraje (Full). Tím máte zachovanou ostrost obrazu, ale snižujete tím jeho úhlopříčku.





NEC poskytuje u tohoto monitoru ještě možnost regulovat automaticky jas pomocí senzoru a také zobrazovanému obsahu. Funkce funguje velmi pěkně, avšak pro graficky nadané jedince bych doporučil raději sáhnout pouze po regulaci pomocí diody popř. ručně a funkci detekci obsahu obrazu vypnout.
reklama