reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT Phantom: rudý borec

18.10.2011, Jan Vítek, recenze
NZXT Phantom: rudý borec
Společnost NZXT je již zavedený výrobce skříní a jiného počítačového příslušenství a právě z její série Crafted pochází zajímavě a neobvykle tvarovaná skříň Phantom, kterou nyní prozkoumáme. Dorazila k nám červená verze, jež ale není jediná na trhu.
Tématem dnešní recenze byla velká počítačová skříň NZXT Phantom neobvyklého designu i barvy, která se zaměřuje také na výkonné chlazení a poskytnutí dostatečně velkého prostoru pro mnoho komponent i předlouhé grafické karty. To jsou tři hlavní charakteristiky Phantomu, jež můžeme vyčíst už z prezentace výrobce.




- klikněte pro zvětšení -


Co se týče našich zjištění, pak můžeme hovořit o kvalitní barvě a pevných plastových částech, ovšem konstrukce by si zasloužila zpevnit minimálně rohovými výztužemi v kritických místech, aby se pod tlakem tolik nekroutila. Tím však nechci říci, že je Phantom vyloženě chatrný, to v žádném případě, jen to vidím ve světle jeho jiných kvalit jako nedostatek hodný vylepšení.

Chlazení této skříně rozhodně bude stačit na zkrocení ztrátového tepla obsáhlé sestavy a vyzdvihnout si zaslouží boční ventilátory profukující dvojici diskových šachet a velmi užitečný bude i pětikanálový regulátor otáček. Vadou na kráse jsou pak rošty u zadního ventilátoru a zdroje, ale naopak pozice vrchních ventilátorů má ukázkové provedení.





Velké rozměry Phantomu slibují také dostatek prostoru pro komponenty, což zde platí bezezbytku. Nebudeme mít problém s velkými procesorovými chladiči ani grafickými kartami a vnitřní uspořádání také bere ohled na to, aby instalace komponent byla pohodlná a ty si vzájemně nepřekážely. Menším problémem jsou však rámečky pro pevné disky, které se do nich nenasazují zrovna snadno, ale to je vše.

U této verze ještě chybělo rozhraní USB 3.0, avšak nové verze včetně růžového Phantoma ho již mají. Pokud tedy tato skříň lahodí vašemu oku, neměla by vás zklamat ani po funkční stránce.


Originální design
Chybí zpevnění konstrukce výztužemi
Chlazení + regulátor otáček
Zpracování některých roštů
Prostorné a moderní zpracování
Nesnadná instalace HDD do rámečků
Cena v době testování: 3 700 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu NZXT Phantom poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení skříně NZXT Phantom děkujeme Czech Computeru






----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Today's main topic was a large computer case by NZXT, the Phantom. It offered an uncommon design (including colour), powerful cooling system and also vast inner space for many components including very long graphics cards. These are the three main characteristic points of Phantom which are already presented by NZXT.

What we found out was that Phantom has a quality finish including the painting job and solid plastic parts; however, the whole structure should be reinforced at least in the critical spots (corners) so that it would be more tough under pressure. But I do not mean to say that Phantom is shabby. It is just a suggestion for improvements.

The cooling system of this case will without any doubt be powerful enough even for a large set of computer components. What I liked the most were the fans in the side panels, just next to the HDD cages and also the five-channel fan controller will be most useful. On the other hand, the rear fan's and bottom grills could be better in comparison with the top fan positions.

Phantom's large body promises enough space for our computer components, which is valid. The user should have no problem installing large processor coolers, long graphics cards, etc. The components also don't interfere with one another and their installation is easy, except for 3.5" hard drives, because placing them into the plastic frames could be a bit of a challenge.

The tested model also lacked the USB 3.0 interface, but the new versions (including the pink Phantom) already have one. So, if you like the looks of NZXT Phantom, you should not be disappointed also by its practical use.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama