reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OCZ Trion 150: 15nm TLC paměti v akci

16.2.2016, Jan Vítek, recenze
OCZ Trion 150: 15nm TLC paměti v akci
V polovině minulého roku přišla společnost OCZ Storage Solutions s řadou SSD Trion 100, která jako první využila 19nm TLC paměti od Toshiby. Dnes se podíváme na jeho nástupce, Trion 150, který také využívá paměti TLC, ale již 15nm.

Crystal Disk Mark


Benchmark Crystal Disk Mark ve verzi 5.1.2 x64 nabídne podobné testy jako předchozí ATTO, ale zde se již můžeme podívat na rozdíl mezi Queue Depth 1 a 32. I v tomto případě si výsledky porovnáme s řadou klasických SSD, přičemž jde spíše o novější modely, které jsou na trhu stále aktuální. Nový Crystal ale poněkud obměnil své testy, takže namísto práce s 512 kB soubory tu je další sekvenční test, a to s frontou QD32. A stejně jako v testu ATTO se zaměříme i na to, jaké rozdíly budou mezi testem se zabraným prostorem na disku o velikosti 1 GB a pak se 16 GB. V grafech se budou nacházet výsledky z prvního testu.













Specifikace Trion 100 a 150 jsou tedy ohledně sekvenčních operací a IOPS stejné, ovšem i zde se ukazují jisté významné rozdíly, podobně jako v testech ATTO. I zde je tedy patrné, že sekvenční operace jsou u nového SSD rychlejší, přičemž srovnatelné jsou IOPS (4K) bez fronty. Pokud jde ale o IOPS s frontou, pak je na tom nový Trion mnohem hůře než starý srovnatelný model.

Nyní se tedy opět zaměřme na to, co s výsledky udělá, když benchmarku vyhradíme na disku pro testování jen 1 GB prostoru a pak rovnou 16 GB, které už nedokáže pokrýt SLC cache.



1 GB vyhrazeného prostoru

Jak je vidět, v prvním případě je rychlost zápisu dat velice slušná, jenomže v druhém případě se sníží k hranici 180 MB/s, a to dle očekávání. Lze tedy říci alespoň to, že systém s SLC cache pracuje dobře.



16 GB vyhrazeného prostoru

reklama