reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Point of View ProTab2 XXL: levný a přesto použitelný?

10.5.2012, Jakub Doležal, recenze
Point of View ProTab2 XXL: levný a přesto použitelný?
Když se řekne tablet, stále se mluví o iPadu, Galaxy Tabu, či Iconii. Dnes však tyto dražší modely necháme být a podíváme se výrazně níže na model s 10“ displejem, Androidem ICS a cenou okolo 4 500 Kč.
Levné tablety s Androidem si hned z úvodu udělaly velmi špatné jméno mezi recenzenty i mezi uživateli. K modelu ProTab2 XXL jsem tedy přistupoval s jistým despektem a opět jsem očekával plastovou hračku, která bude pomalá a nic nevydrží.




V konkurenci levných modelů je takřka králem, na dražší modely však nemá


Po zhruba třech týdnech testování však musím s potěšením říci, že i do vod levnějších zařízení zavítala kvalita. ProTab2 XXL nabízí slušné zpracování a nebude se vám za jízdy rozpadat v ruce. Stejně tak pevně působí i jednotlivé klávesy a pryč jsou různé gumové náhražky. Displej si také polepšil oproti předchozím generacím, nicméně počítejte s jistými omezeními. Výdrž baterie je taktéž milým překvapením, i když za delší provoz bych se rozhodně nezlobil.

Líbí se mi také nabídka konektorů, takže konečně odpadá nutnost všemožných redukcí. Zdaleka největším obratem k lepšímu je však operační systém, který ve své poslední verzi 4.0 vdechne život snad každému postaršímu zařízení. Grafické prostředí mnohem lépe pracuje s velkým displejem a dočkáte se také výrazně intuitivnějšího ovládání. V tomto směru si tedy levné tablety mohou strhnout jeden z největších nedostatků, který si s sebou nesly.

ProTab2 XXL je tedy rozhodně povedený, avšak i on si přináší několik nedostatků. Pokud se zaměřím ryze na výrobce, pak mi vadí neskutečně složitý update firmwaru. Dále pak nesmyslně umístěná (natočená) přední kamera s příliš nízkým rozlišením. Výrobce si také mohl dát více práce a zmenšit okraje okolo displeje, i když v tomto směru podezřívám POV, že si tablet nevyrábí sám, neboť jsem velmi podobný model už někde viděl.

Těsně před úprkem do obchodů však musím upozornit naše čtenáře na fakt, že rozhodně nemůžete očekávat od ProTab2 XXL srovnatelný či podobný zážitek jako z iPadu, Galaxy Tabu či Transformeru. ProTab2 XXL je rychlý, ale není tak bleskově plynulý. Jeho displej je dostatečný, ale oproti Retině či Amoledu nemá šanci. Stejné je to s výdrží. Zkrátka berte na vědomí, že si kupujete tablet za polovinu ceny, což je při vzájemném srovnání hodně znát.


Tablet je vhodný pro:


1) Občasné brouzdání na internetu.
2) Domácí sledování filmů a seriálů.
3) Kratší cestování.


Plusy


+ Svižné reakce
+ Multimediální výkon
+ Nabídka konektorů
+ Zpracování
 
 

Minusy


- Občasné zpomalení
- Slabší výdrž
- Složitý update
- Okraje kolem displeje
 
 
Cena v době testování: cca 5.000 Kč s DPH



Za zapůjčení tabletu děkujeme společnosti 100MEGA Distribution.

Videa byla natočena kamerou HMX-S16, za zapůjčení děkujeme Samsungu.

Jak hodnotíte tablet Point of View ProTab2 XXL?
V anketě šlo hlasovat od 10.5.2012 do 10.5.2013. Počet hlasujících: 23
Výborný13 %
Průměrný74 %
Špatný13 %
reklama