reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prince of Persia: výkonnostní srovnání

31.3.2009, Petr Štefek, recenze
Prince of Persia: výkonnostní srovnání
Prince of Persia je hrou známou snad všem, kdo vlastnili počítač v začátcích éry herního průmyslu. Remake slavné hry konce 80. let přichází pobavit všechny milovníky arkád. Nebudeme hodnotit hru jako takovou, ale podíváme se na její nároky na hardware.
Prince of Persia patří mezi méně náročné počítačové hry a zahrajete si ji i na starším hardware na úrovni GeForce 8800 GT či Radeonu HD 3870, ale budete se muset smířit s nižším rozlišením a absencí vyhlazování, což atmosféře nijak neublíží. Pokud si chcete dopřávat luxus v podobě plných detailů a vyhlazování, tak musíte vlastnit kartu na úrovni GeForce GTX 280 a výše, která vám na monitorech únosné úhlopříčky poskytne dostatečný výkon.

Zajímavostí je poměrně slabý výkon v oblasti minimálních snímků u řad Radeon HD 4800, kde bych očekával o něco příznivější výsledek. Hra ovšem holduje rychlým shaderům produktů NVIDIA, a to je dobře vidět na případu GeForce 9800 GTX+ (128 jednotek na frekvenci 1800 MHz), která atakuje jinak výrazně rychlejší model GTX 260 (216 jednotek na frekvenci 1250 MHz). Je tedy velmi pravděpodobné, že v případě NVIDIE a karet GeForce, docílíte výrazného nárůstu FPS pouhým přetaktováním jádra.



Prince of Persia nebyl ani zdaleka tak netrpělivě očekáván jako herní pecky typu Crysis či S.T.A.L.K.E.R., ale o to větší bylo překvapení nad vynikající atmosférou hry a zábavností. Grafika je díky Cel Shadingu velmi neotřelá a zajímavá, čímž skvěle vykresluje prostředí hry a její styl. Pokud jste ještě nového Prince nehráli, pak rozhodně neváhejte. Cena hry je více než příznivá a ve většině herních e-shopů se pohybuje okolo 600 korun, takže alespoň na chvíli zapomeňte na torrenty nebo rapidshare a rozšiřte si svou sbírku originálních her.



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Prince of Persia poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama