reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Profesionál útočí - EIZO S2231W

5.3.2008, Pavel Kovač, recenze: specifikace produktu
Profesionál útočí - EIZO S2231W
Spousta čtenářů Světa hardware si doslova žádala recenzi LCD monitoru EIZO S2231W. Parametrově jde o velmi zajímavý kousek s technologií S-PVA, navíc za celkem příznivou cenu. Pojďme se společně podívat na to, jak dopadl při měření optickými sondami.

Celkové hodnocení


EIZO ukázalo modelem S2231W svoji klasickou tvář. Monitor má velmi dobré barevné podání, pevnou konstrukci a slušné podsvícení. Pokulhává pouze v odezvě, která je však u grafických monitorů omluvitelná. Ten, kdo hledá monitor pro hraní her, jistě nebude pokukovat po tomto EIZU, ale raději se zaměří na nějaký 2ms TN panel. Naopak ten, kdo hledá relativně levný grafický monitor, tak si právě tento může zařadit mezi horké kandidáty ke koupi. Široký gamut, přesné barvy po kalibraci a vlastně i před ní jsou již zkrátka pro EIZO typické. Polohovatelnost je díky velmi promyšlené noze naprosto ideální a jedinou vadou na kráse tak může být absence aretace v krajních polohách. USB hub a reproduktory jsou již pouze takovou třešničkou na dortu.



A máme zde celkové výsledky. Monitor prakticky jen v odezvě lehce pokulhává, ostatní kategorie jsou znatelně nadprůměrné a barvy s hodnotou 84,3 % vrcholem tohoto monitoru.




Opět zde dávám odkaz na přehled výsledků námi testovaných LCD panelů. Do tohoto přehledu jsou zařazeny pouze monitory testované s metodikou pomocí osciloskopu.


Velmi slušné barevné podání i bez kalibrace
Slabší odezva
Dobré podsvícení
Ikona Odkaz na databázi
Slušné pozorovací úhly
Ikona Odkaz na databázi
Dobrá ergonomie
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena bez DPH 14 000 Kč

Za zapůjčení LCD panelu EIZO S2231W děkujeme společnosti AVNET.


Za poskytnutí digitálního osciloskopu M523 děkujeme firmě ETC s.r.o.,
která se zabývá výrobou a zároveň i prodejem svých měřicích přístrojů.

reklama