reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung ML-2851ND: Duplexní rychlík

3.6.2008, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Samsung ML-2851ND: Duplexní rychlík
Na trhu laserových tiskáren je velká konkurence a výrobci se musejí předhánět, aby uspěli. Dnes recenzovaný model přináší do klidnějších vod střední třídy bezmála zemětřesení. Za překvapující cenu jde o velmi rychlé zařízení s automatickým oboustranným tiskem.
Jak je u tiskáren společnosti Samsung obvyklé, ovladače jsou plně lokalizované, takže si s nastavením tisku poradí i uživatelé bez jazykových znalostí. Nechybí ani nástroj pro sledování stavu tiskárny, který informuje o prázdných zásobnících a různých chybách tiskárny; informuje také o zbývajícím množství toneru, což je rozhodně plus - mnohé levnější laserovky o obsahu tonerové kazety žádné zprávy nepodávají, a tak nelze novou kazetu koupit s předstihem (ledaže byste měli stále jednu do zásoby).




Testy probíhaly s nejnovější verzí ovladačů staženou z webu


Stránka rozvržení vedle možnosti tisku více stran na list, plakátů a podobně, nabízí také nastavení režimu oboustranného tisku



Možnosti nastavení kvality tisku nejsou nijak vyčerpávající - na výběr máte pouze ze dvou rozlišení. Zcela chybí nastavení sytosti/jasu/kontrastu.


Dodatečné možnosti pro zvýraznění tisknutého textu


U kancelářské tiskárny nesmí chybět podpora tisku vodoznaků


Takto vypadá základní rozhraní nástroje pro sledování stavu tiskárny. Všimněte si ukazatele zbývajícího toneru uprostřed.



Z nástroje lze vyvolat i okno s vyčerpávajícím nastavením všech parametrů tiskárny, Většinou se však jedná o zdvojení nastavení v ovladačích.

V ovladačích tiskárny Samsung ML-2851ND nechybí takřka nic - s výjimkou zmíněného nastavení intenzity tisku, které využijete především při tisku fotografií. Jinak se softwarové vybavení nemá za co stydět.
reklama