reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung T220 - elegán v akci

8.7.2008, Pavel Kovač, recenze
Samsung T220 - elegán v akci
Samsung se u tohoto monitoru vydal cestou elegance a průhledných plastů. Takový design je v dnešní době velmi atraktivní. Jak si ale monitor povede v náročných testech? Pojďme se společně na tento kousek podívat.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1024 x 768)


Monitor v OSD menu poskytuje zachování poměru stran, a tak se nemusíte bát, že u nestandardních grafických karet budete ochuzeni kvalitu obrazu. Samozřejmě velice důležitá je i samotná interpolace, která u konzolí udělá hodně. Navíc v době, kdy Diablo 2 zažívá opětovný boom (čekání na Diablo 3), tak spousta lidí si pouští tuto starou hru v 800x600, což je dost archaické rozlišení.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

I interpolace textu přesvědčí leckoho. Písmenka jsou pěkně čitelná, víc vidíte na následující fotografii.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

Ani hry na tom nejsou vůbec špatně. Nemusíte se tedy ničeho bát. Zkrátka typický Samsung.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu


Regulace jasu probíhá pomocí podsvětlovacích trubic, a tak se nemusíte bát snížení gamutu a špatného barevného podání při nižších hodnotách. Frekvence blikání je sice jen průměrných 180 Hz, ale i tak to není špatné.




Spotřeba


Co se týče spotřeby, tak výrobce se honosí 0,3W spotřebou v stand-by režimu. Bohužel jsem zaznamenal takovou nepříjemnou věc: monitor se sám od sebe nevypíná. Pokud přestane grafická karta vysílat signál, tak monitor zobrazí zprávu „zkontrolujte kabel“ a tu zobrazuje klidně celý den. Nejspíš je to chyba softwaru a v budoucích verzích to bude opraveno, ale je to jistě nepříjemná záležitost. Spotřeba při minimálním jasu je 18,3 W a maximální spotřeba dosahuje pěkných 38 W. To vzhledem k velikosti panelu považuji za velký úspěch.
reklama