reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scythe MINE Cooler - kosící výkon

31.5.2006, Jan Vítek, recenze
Scythe MINE Cooler - kosící výkon
Firma Scythe po uvedení asi svého nejúspěšnějšího chladiče Ninja, jenž se poprvé prodával jako samostatný chladič a poté i v kombinaci s tichým ventilátorem, představuje novinku, chladič pro procesory SCMN-1000 Mine Cooler. Ten využívá celkem nové koncepce ventilátoru obklopeném z obou stran žebrovím, což má jistě své výhody. Ventilátor je také trošku zvláštní svou velikostí, ale o tom až v článku.
Scythe SCMN-1000 MINE Cooler jen dokazuje, že produkty této firmy jsou stabilně na té nejvyšší úrovni, protože na tento chladič lze v podstatě pět jen chválu. Abychom si to ale rozebrali, tak v první řadě je tu kvalitní zpracování, což dokazuje nejen líbivým a napohled kvalitním zpracováním, ale i dalšími vlastnostmi. Mezi ty patří především snadná, rychlá a bezproblémová instalace a to nejdůležitější – skvělý chladicí výkon.



Odvrácená strana hodnocení nemá přílišnou váhu. Pokud bych měl něco vytknout, pak to bude kvalita ventilátoru spojená s cvakáním cívek, pak dlouho nic a nakonec nemožnost natočit chladič na socketu dle potřeby (čimž ostatně trpí drtivá většina dnešních towerů) a nevhodně zabalená teplovodivá pasta, která je v podstatě na jedno použití. Nakonec bych se mohl ještě zmínit o neexistující české lokalizaci, kdy jsou pro běžného Evropana využitelné ‘pouze‘ anglické popisky a to je trochu málo, i když se u nás také rozhodně nejedná o výjimku. Tyto nevýhody samozřejmě ani v nejmenším nedokáží vyvážit zmíněné přednosti a když se k hodnocení přičte ještě cena, co tento chladič ukazuje také v dobrém světle, pak je jasné, že tu máme velmi zajímavou alternativu k již zaběhnutým stálicím na trhu.



Kvalitní zpracování (styčná plocha!)
Ventilátor trochu vrčí
Skvělý výkon
Nelze natočit na socketu dle potřeby
Příznivá cena
Není český manuál/Pasta pouze v sáčku
Orientační cena: 1070 Kč s DPH

Za zapůjčení chladiče děkujeme firmě JSComputers




Za poskytnutí základní desky DFI LANParty-UT nF4 Ultra-D děkujeme firmě RIDEA distribution
reklama