reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sencor Element 9.7 v2: levná Retina

1.3.2013, Jan Vítek, recenze
Sencor Element 9.7 v2: levná Retina
Společnost Sencor, která nás nedávno zaujala levným 10,1" tabletem, si tentokráte připravila ještě zajímavější model. Tím je Element 9.7 v2 disponující 9,7" displejem s rozlišením 2048 x 1536. Stejné nabízí také Apple iPad s displejem Retina...
Recenzi tabletu Sencor Element 9.7 v2 jsme tak trochu pojali jako srovnání s předchozím modelem Sencor Element 10.1, a to i proto, že ten trpěl více či méně závažnými problémy. Po prozkoumání této novinky mohu říci, že některé zmizely, zatímco jiné přetrvávají, ale v důsledku to vypadá, že máme před sebou výrazně lepší produkt.





Když začneme specifikacemi a hardwarem, pak Element 9.7 v2 nabídne především velmi kvalitní 9,7" displej IPS s rozlišením 2048 x 1536, což odpovídá tabletu iPad s displejem retina. Displej se mi velmi zamlouval, zvlášť když jde o zařízení s cenou jen 7000 Kč a nelíbila se mi pouze příliš viditelná mřížka dotykové vrstvy, ale ta se vám často nepřipomene. Oproti Element 10.1 získáme výrazně vyšší výkon, což tedy neplatí pro hlavní datové úložiště, ale pro použitý SoC, dále sem přibylo rozhraní Bluetooth 4.0, ale zase zmizel port HDMI. Fyzické zpracování bych naopak stále viděl lepší u modelu 10.1, jehož tělo je pevnější.

Dodávané příslušenství tabletu je o chlup lepší než minule a tím chlupem jsou sluchátka do uší. Ta sama o sobě nejsou žádný zázrak, ale nenáročnému uživateli poslouží. Napájecí adaptér nabídne výkon 24 W a nejspíše i díky tomu je možné tablet plně dobít za necelé dvě a půl hodiny a to je oproti staršímu modelu výrazný pokrok a výhoda. Nicméně je kabel adaptéru stále velmi krátký, i když to už vzhledem k výrazně kratšímu dobíjení tolik nevadí. Problém s rozhraním Wi-Fi, samovolným vybíjením či kompatibilitou aplikací se zde neobjevil žádný, výdrž na baterie je dobrá, ovšem velmi závisí na intenzitě podsvícení displeje.




Ocenění TREFA získává tablet Sencor Element 9.7 v2 za výtečný
celkový poměr cena / výkon. Logo ocenění je ke stažení zde.


Ve výsledku před sebou máme tablet, jenž nabízí vlastnosti, které jsou v jeho cenové hladině bezkonkurenční. Má sice nějaké chyby, ovšem celkově má velmi slušný poměr ceny a výkonu, za nějž si určitě zaslouží zvýšenou pozornost a od nás ocenění TREFA.


Plusy


+ Přívětivá cena
+ Kovové tělo
+ Displej s fyzickým rozlišením 2048 x 1536
+ Velmi slušný výkon
+ Slušná výdrž na baterie
+ Bezproblémový provoz
 
 

Minusy


- Příliš viditelná mřížka dotykové vrstvy na displeji
- Kvůli měkčímu tělu se při zkroucení od sebe odchlipují hlavní části
- Slabší výkon hlavní paměťové karty
- Není tu port HDMI
 
 
Cena v době testování: cca 7.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení tabletu Sencor Element 9.7 v2 děkujeme Fast ČR.

Jak hodnotíte tablet Sencor Element 9.7 v2?
V anketě šlo hlasovat od 1.3.2013 do 28.2.2014. Počet hlasujících: 18
Výborný78 %
Průměrný17 %
Špatný6 %
reklama