reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šest herních klávesnic v testu

27.1.2009, Jan Vítek, recenze
Šest herních klávesnic v testu
V dnešní recenzi oprášíme téma počítačových klávesnic. Ty byly vybrány s ohledem na herní účely, takže se setkáme s tradičními výrobci, kteří s tím už mají zkušenosti. Půjde o A4Tech, Genius, Logitech, Microsoft, OCZ a Saitek. Pojďme se na ně podívat.
Dnes se nám tu sešly celkem tři klávesnice, které jsou vybaveny podsvícením pomocí LED. Předesílám, že klávesnice byly foceny za naprosto stejných podmínek stejným časem a clonou a při stejném osvětlení. Nyní se na tuto jejich vlastnost ve stručnosti podíváme a začneme modelem...


Logitech G11


Logitech nabízí jednolité podsvícení pomocí modré barvy. O tom jsem se již zmiňoval, že by si horní tlačítka pro ovládání multimédií zasloužila trošku ztlumit a i na fotografii je vidět, jak jasně dominují nad okolním svitem. Regulace osvícení je možná ve dvou stupních nepočítaje poslední - vypnuto. Co se týče tohoto pohledu, nabízí Logitech nejméně z trojice klávesnic.


- klikněte pro zvětšení -

Kvalita podsvícení je dobrá. Jak je patrné, světlo proniká pouze skrz samotné klávesy a nikoliv mezi nimi. Občas se také menší popisky trochu ztrácejí, za což si mohou samy, že jsou tak malé, ale dobré orientaci to nebude zamezovat. Pokračujeme na ...


Microsoft SideWinder X6 Keyboard 1.0 Win USB


Microsoft nám nabízí kombinaci červeného a oranžového světla. Oranžová je využita pouze pro programovatelné klávesy, a tak, pokud přepnete klávesnici do herního módu, se oranžově rozsvítí i numerický blok. Knoflíky pro ovládání hlasitosti a intenzity osvíceny nejsou, ale to ani díky své velikosti nepotřebují.


- klikněte pro zvětšení -

Kvalita podsvícení je vynikající. Zvláště světlo pronikající skrz úzké škvíry mezi klávesami celé zařízení dobře vykresluje a s orientací skutečně není problém. A když se k tomu přidá jemné analogové nastavení intenzity světla, pak můžeme říci, že i v tomto ohledu Microsoft odvedl dobrou práci. A posledním je ...


Saitek Cyborg Keyboard


Saitek nabízí z hlediska podsvícení asi největší divadlo díky tomu, že dovoluje cyklovat mezi pěti barvami podsvícení - červenou, oranžovou, žlutou, světle zelenou a tmavě zelenou. Navíc je můžeme v módu Cyborg různě konfigurovat a měnit jejich intenzitu, jak ukazuje spodní fotografie.


- klikněte pro zvětšení -

Podsvícení je zde také velmi dobré, pouze klávesy nevypadají tak dobře ohraničené. To však není dáno tím, že by byl v tomto Microsoft lepší, ale tím, že klávesy jsou zde vysoké a světlo se mezi nimi více rozpíjí. Saitek tedy dává uživateli na výběr, zda chce mít uniformní podsvícení příjemnou zelenou barvou, nebo zda si chce na stole trošku "zakolotočařit". Zde už chybí snad pouze automatické kolování mezi barvami a světelné vlny. Ale možná se toho dočkáme již u příštího modelu.


- klikněte pro zvětšení -
reklama