reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon Scorpio 1000: modrá moderna

21.3.2011, Jan Vítek, recenze
Sharkoon Scorpio 1000: modrá moderna
Společnost Sharkoon nám v letošním únoru představila nové modely skříní Scorpio 1000 a 2000, které prezentuje jako moderní a funkční schránky i pro výkonné sestavy. My si dnes vyzkoušíme model 1000, jenž má v přední masce zasazen modře podsvícený ventilátor.
Skříň Sharkoon Scorpio 1000 je moderním modelem s rozumnou cenou, za níž by ale dle mého názoru mohl nabídnout lepší kvalitu danou silnějšími plechy. Takto se dočkáme většinou tloušťky jen 0,6 mm, což není dobrý předpoklad pro vysokou pevnost konstrukce, i když zde si Scorpio 1000 nestojí až tak dobře. Ovšem pak nám výrobce naservíroval pouze vylamovací záslepky slotů - znak low-end skříní. Dle porovnání s již testovanou Enermax Hoplite lze také bezpečně říci, že jde o další skříň vytvořenou pouze menší úpravou jednotného základu. Na ten výrobce nakonec jen navěsil jiné plastové obložení a mírně upravil diskové šachty.


- klikněte pro zvětšení -

Scorpio 1000 tak nebylo od začátku vyvíjeno jako kompaktní celek a je to na něm bohužel trošku vidět (umístění předního ventilátoru). Na druhou stranu poskytne moderní prvky, jako otvory v trayi pro ukrytí kabelů, spodní pozici s funkcí hot-swap pro dva pevné disky, pozice speciálně pro 2,5" SSD, apod.



Pokud bych se ale měl rozhodnout, zda bych si pořídil tuto skříň od Sharkoonu, či Enermaxu, vyhrál by právě Enermax. Důvodů pro to je dost, protože Hoplite ECA3220 má vepředu prachové filtry, nahoře dokovací stanici pro 3,5" disk (i když ta není bezchybně provedena), přední porty i pro USB 3.0 a především je i o cca 200 Kč levnější. V zásadě pak můžeme od obou očekávat stejnou kvalitu výroby, stejné možnosti chlazení a velmi podobné rozměry, takže v tomto případě opravdu rozhodují detaily.


Na použitý materiál dostatečně pevné tělo
Model od Enermaxu je o něco lepší a levnější
Prostorný interiér
Slabé plechy (bočnice)
Moderní prvky
Lesklé čelo se snadno a rychle umaže
Cena v době testování: cca 2 000 Kč s DPH, záruka 2 roky


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Sharkoon Scorpio 1000 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení skříně Sharkoon Scorpio 1000 děkujeme firmě TNTrade s.r.o.




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama