reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Silentmaxx ITA-2767: odhlučněný low-end

4.2.2008, Jan Vítek, recenze
Silentmaxx ITA-2767: odhlučněný low-end
Společnost Silentmaxx připravila novou řadu skříní ITA-2767, jež patří do nižší střední třídy. Tyto middle towery přichází v několika barevných variacích, mezi než patří tmavě šedá, stříbrná, tmavě červená a modrá. My si představíme červenou variantu.
Ke skříni Silentmaxx ITA-2767-2 se dá ve zkratce říci to, že jde o produkt pro nenáročné. Svým zpracováním daným použitým 0,7mm SECC plechem nevzbudí přílišné sympatie, k čemuž přispějí také nepříliš dobře navržené pozice ventilátorů, kde zadní by nutně potřebovala upravit a přední si pro změnu musíte dokoupit a i tak je přední nasávací otvor omezen na několik průduchů pod spodním červeným panelem. Potom také přední plastový panel by si zasloužil být vyroben z odolnějšího materiálu. Interiér je velmi jednoduchý a účelný a bez problémů postačuje pro dnešní sestavy; slušné jsou zejména rezervy pro umístění základní desky.



Co se týče ostatních vlastností, pak je zde především neslavné chlazení, které je dané právě oněmi pozicemi ventilátorů. Skříň nemá příliš možností, kudy může nabrat čerstvý vzduch - jsou to v podstatě přední a zadní průduchy a teplý vzduch si musí najít cestu zdrojem a částečně ucpaným zadním ventilátorem. Ve výsledku tedy této skříni nepomůže ani ztišovací kit, protože otáčky teplotou řízených ventilátorů se v zátěži velmi zvyšují a tato výhoda se zcela smaže.



A nakonec je zde příslušenství. To je u této skříně zcela základní, pokud tedy pomineme právě ztišující materiály. To, že výrobce nedodává ke skříni ventilátory, bych jako nevýhodu rozhodně nebral, ale naproti tomu stojí fakt, že pokud si chcete dopředu ventilátor nainstalovat, musíte si dokoupit příslušný rámeček a ten se prodává s ventilátorem. Přitom jde jen o kus plastu, ale výrobce evidentně šetří, což ukazuje i tím, že se základní výbavou je možné do skříně umístit pouze dvě 3,5" zařízení. Celkově si tedy myslím, že za cenu 2000 Kč s DPH toho skříně Silentmaxx ITA-2767 příliš nenabízejí.


Dostatek prostoru uvnitř skříně
Slabé zpracování
Ztišující kit
Špatné chladicí schopnosti
Ikona Odkaz na databázi
Pouze to nejnutnější příslušenství
Cena v době testování: 2000 Kč s DPH


Za zapůjčení skříně Silentmaxx ITA-2767-2 děkujeme společnosti TNTrade s.r.o.



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

To shorly summarize the qualities of Silentmaxx ITA-2767-2 case, we can say that it is a product for undemanding users. The design and machining, which is partly given by the used 0,7mm SECC, doesn't raise a wave of enthusiasm. That is also the case of poorly done rear fan's position. And if you want to use the front fan's position as well, you'll have to buy an additional adapter and even then there is just a bunch of small ventholes under the lower red panel that will decrease its performance. Also the front panel as a whole is made of rather weak plastics. On the other hand, the interior could be considered as nicely done. Most of all I like that there is plenty of space around the motherboard, so users surely won't have any troubles with lack of space.

Looking at the other aspects, there is especially not so well done cooling concept that can use only two 120mm fans. Also, there are not many holes for incoming air - just the front and rear ventholes. Hot air has to find its way out only through the PSU and partially blocked rear fan. In result, even the silent kit cannot remedy the fact that increasing fans' RPMs due to higher ambient temperature will have much worse impact on the overall noise than if we used an airy case with no silent kit. And last, accessories. If we omit the kit, it is just very basic. I do not consider the missing fans as a disadvantage, because at least we don't have to buy something we might not need, but if the user wants to the front fan's position, he or she has to buy an aditional plastic frame together with a fan. Also, if you plan to use more than two 3.5" devices in the case, you'll have to buy some additional adapters, because you get only two sets with the case. In conclusion, Silentmaxx ITA-2767 for 2000 CZK incl. VAT is not quite a bargain.
reklama