reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Širokoúhlý všeuměl - Samsung 215TW

25.9.2006, Pavel Kovač, recenze
Širokoúhlý všeuměl - Samsung 215TW
Tento 21" širokoúhlý monitor je vybaven technologií S-PVA s dobou odezvy 8ms, je to tedy monitor, který se hodí pro hraní her, sledování videa a dokonce občasné zpracování grafiky. Další výhodou je velký počet vstupů, zabudované reproduktory a kvalitní stojan. Zní to jako pohádka? Možná ano, uvidíme však, jak si povede v testech.

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (800x600, zachován poměr stran)



Pověstná kvalitní interpolace u monitorů Samsung ukázala i zde co umí. Linky jsou ostré a nezešedlé. Pokud chcete pracovat v nižším rozlišení, nic vám v tom nebrání.


Interpolace tenkých linek na černém podkladu (Pro zvětšení klikněte)

Interpolace textu je na tom bohužel o poznání hůře, nevím proč, ale některá písmenka mají lehký stín. Našťestí zde hodně zachraňuje velikost pixelu (0,270mm), díky které je i horší interpolace akceptovatelná.


Interpolace textu a jednoduchého obrázku (Pro zvětšení klikněte)

U her je však opět vše v pořádku. Je tedy vidět, že si Samsung dal záležet a interpolaci "optimalizoval" pro filmy a hry. Bylo to skutečně nutné, protože pokud do monitoru pustíte signál z DVD (PAL popř. NTSC rozlišení) musí monitor chtě nechtě obraz interpolovat.


Interpolace hry Half-Life 2 (Pro zvětšení klikněte)


Regulace jasu



Celá regulace probíhá přes podsvětlovací trubice, a tak není problém si nastavit jakýkoli jas, aniž byste byli "potrestáni" snížením počtu barev. Podsvětlovací trubice blikají i při maximálním jasu, což je trošku nepříjemné, ale na druhou stranu to teoreticky zvyšuje jejich životnost. Frekvence blikání je slušných 224Hz.


Průběh podsvícení
reklama