reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Socket Bluetooth GPS Nav Kit - Bezdrátové hledání

11.6.2004, Petr Hájek, recenze
Socket Bluetooth GPS Nav Kit - Bezdrátové hledání
Navigační souprava Socket BT GPS Nav Kit podporující bezdrátové přenosy skrze Bluetooth je technologicky vyspělým řešením pro nepříliš náročného laika - fandu do GPS navigace i profesionála vyžadujícího velmi přesnou navigaci od domu k domu v mezistátním měřítku. GPS počítá i s majiteli kapesních počítačů, což je jeden z důvodů, proč jsme se na ni podívali v dnešní recenzi.
Kapitoly článku:
  1. Socket Bluetooth GPS Nav Kit - Bezdrátové hledání
  2. Dodávané mapy
Ještě než přistoupíme k vlastní recenzi, zde si můžete prostudovat parametry GPS. Jako obvykle, všechny obrázky níže jsou náhledy, klikněte si prosím pro zvětšení do plné velikosti.



S GPS jednotkou firmy Socket jsou dodávány 2 CD s mapu západní Evropy a aplikací MyNavigator (více viz další strana recenze), pouzdro, kabeláž do auta a nezbytný firemní leták o dalších produktech firmy.





Nejprve věnujme naši pozornost vlastní GPS jednotce. Na fotografii pravého boku je dobře patrný port na externí anténu - MCX male, levá strana je hladce bezportová.





Veškeré ovládací prvky GPS jednotky jsou situovány na horní stranu, zleva zde nalezneme vypínač, 3 LEDky (modrá indikující status BT, zelená informující o GPS a poslední žlutočervená odráží stav akumulátoru), úplně vpravo se nachází napájecí port.

Vzhledem k neustále zapojenému kabelu je maximální výdrž pro mobilistu vcelku zbytečným parametrem a spíše se uplatní u turisty či jiného pěšího cestovatele - vestavěný a samozřejmě nevyměnitelný 800 mAh akumulátor BT GPS Socketu slibuje výdrž až 6 h a není důvod mu nevěřit.





Co se týče dalšího důležitého údaje, velikosti GPS, pak pravda je taková, že jednotka je užší nežli obvyklá krabička cigaret a jen nepatrně ji přesahuje na výšku (GPS má rozměry 50 x 90 x 16 mm). Na druhém obrázku je pro srovnání s HP iPAQem H2210.
reklama