reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Splinter Cell: Conviction - Sam Fisher na útěku

31.8.2010, Petr Štefek, recenze
Splinter Cell: Conviction - Sam Fisher na útěku
Série Splinter Cell byla vždy zárukou poměrně kvalitního hraní a nyní se dostáváme k otestování nejnovějšího dílu série, který popisuje těžký osud agenta Sama Fishera. Poměrně překvapivé jsou i větší nároky na hardware, které ovšem vyvažuje slušná grafika.
Splinter Cell: Conviction je skvělou hrou s vysokými nároky, tedy alespoň tehdy, pokud budete chtít využít všech možných "vylepšováků" vizuální kvality, kde můžeme počítat náročné dynamické stíny a vyhlazování. To jsou stěžejní faktory ovlivňující FPS při reálné gameplay.

Pokud si chcete hru užít na plné detaily s vyhlazováním, budete potřebovat alespoň Radeon HD 5850 nebo GeForce GTX 460, které zajistí plynulou hru (40+FPS) v každé herní situaci. Spokojíte se ovšem i s Radeonem HD 5750, kde už ale budete nuceni sáhnout přinejmenším k deaktivaci vyhlazování a přetaktování karty samotné. Pro nikoho asi nebude překvapením, že nejrychlejší kartou testu byla GeForce GTX 480. Zde je ovšem poněkud škoda, že jsme neměli k dispozici dvoučipový Radeon HD 5970.



Samotná hra je ovšem poměrně významným způsobem závislá na výkonu procesoru. Rozdíly mezi dvoujádrovým níže taktovaným Athlonem II X4 nebo Core 2 Duo E8500 a výkonným Core i7 je doslova propastný. Opět se ukazuje, že dobrým základem pro herní PC je v dnešní době AMD Phenom II X6 1055T a nebo Core i7 pro patici LGA1366 či LGA1156 (levnější základní desky a podpora dual-channel DDR3). Dvoujádrové procesory se zdají být v tomto světle již poměrně morálně zastaralými a blížící se konec roku spojený s Vánoci se jeví jako ideální čas pro upgrade.



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Tom Clancys Splinter Cell Conviction poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama