reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SSD vs. HDD: vítězové a poražení?

1.10.2008, Jan Vítek, recenze
SSD vs. HDD: vítězové a poražení?
Dnes otevřeme zajímavé téma souboje klasických pevných disků a nových disků využívajících NAND flash paměti, tedy SSD. Zařízení z obou táborů se představí v podobě více druhů, a tak se můžeme těšit na menší průřez trhem.

H2Benchw - aplikační testy


Nyní se zaměříme na velmi důležité aplikační testy benchmarku H2Benchw, které mají velkou váhu při hodnocení výkonu testovaných disků. Uvedeme si všech šest testů (swapping, installing, Word, Photoshop, copying, F-Prot) zakončených aplikačním indexem, coby konečným vyjádřením výkonu disků v této oblasti.













Jak je velmi dobře patrné, celý průběh testování bez jakýchkoliv problémů ovládl disk Intel X25-M, jenž nechal všechny ostatní za sebou, někdy až s několikanásobným rozdílem od druhého nejlepšího. Díky tomu dosáhl na aplikační index celých 100,7 bodu, což je nevídané. Jako druhý nejlepší je SSD společnosti Hama s 16 GB prostoru a SATA rozhraním, které má velmi slušných 60,7 bodů a třetí skončil 10 000otáčkový VelociRaptor od Western Digital s také velmi dobrým výsledkem téměř 50 bodů.

Nutno ještě podotknout, že klasičtí zástupci dnešních desktopových pevných disků, mezi něž můžeme zařadit Samsunh HD322HJ a Seagate Barracuda 7200.11 (ST3500320AS) dosahují třetinového až čtvrtinového aplikačního indexu v porovnání s vedoucím Intel X25-M. A co se týče disku pro vaše notebooky z oblasti klasických HDD, pak zde jednoznačně kladně působí výkon WD Scorpio Black (WD3200BEKT), jenž o pár desetin předčil i jednoplotnový desktopový Samsung HD322HJ.

reklama