reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tenda W300A: v jednoduchosti je síla

8.11.2010, Jakub Doležal, recenze
Tenda W300A: v jednoduchosti je síla
Společnost Tenda patří k oblíbeným výrobcům, neboť její produkty podávají slušné výkony, jsou lokalizované do češtiny a prodávají se za rozumné částky. Budou tyto informace platit i po dnešním testu?
Pro nastavení všech funkcí poslouží samozřejmě nejlépe webové rozhraní, nicméně méně znalí „síťaři“ raději sáhnou po instalačním CD a spustí průvodce. Po vložení média do mechaniky vás přivítá úvodní menu, avšak po výběru modelu W300A se zobrazí hláška, že pro zvolený model neexistuje konfigurační průvodce. Po kliknutí na tlačítko manuál se otevře český návod ve formátu pdf podrobně popisující možnosti nastavení. Adresa pro vstup do rozhraní webového managementu je spolu s loginem umístěna na spodní straně přístroje.


- klikněte pro zvětšení -

Klasické a velmi strohé, ale zato přehledné menu, je rozděleno na tři části. Levá obsahuje menu s jednotlivými položkami, prostřední zobrazuje aktuálně vybranou záložku a pravá sekce pak přináší stručnou nápovědu ke všem funkcím. Pro někoho může působit zastaralým dojmem, ale takto jednoduchá grafika má své klady.


- klikněte pro zvětšení -

Nastavení není příliš mnoho, neboť se jedná o bridge. Nicméně těch několik málo funkcí si můžete nastavit velmi podrobně. Např. bezdrátovou síť a její zabezpečení. Zajímavým prvkem výbavy je také možnost pingu vybrané adresy přímo z webového rozhraní.


- klikněte pro zvětšení -

Kromě klasických nastavení je zde také jedno, které se zase až tak často neobjevuje. Jedná se o SNMP management, díky němuž můžete získávat statistiky ohledně přenesených dat skrze toto zařízení. Pro domácí síť je to spíše zábava na dlouhé zimní večery, avšak ve firemní síti důležitý nástroj každého správce.
reklama