reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 8 IP kamer s Wi-Fi: 1. část

13.8.2007, Jan Vítek, recenze
Test 8 IP kamer s Wi-Fi: 1. část
Dnešní článek načne téma IP kamer, které využívají rozhraní Wi-Fi, ale samozřejmě také Ethernet. Možná jste již zamýšleli, že si podobný produkt koupíte, ať už chcete vědět, jaké počasí panuje na vašem letním sídle, či chcete vědět, kdo to v neděli ráno dlouhými stisky zvoní u branky domu. Nyní se tedy podíváme na první čtyři kousky z celkových osmi.
K této kameře se na CD dodává stejně jako k předchozí aplikace Setup Wizard, ale IPView je již ve verzi Pro. Po zapojení napájení a Ethernetového kabelu je kamera nalezena Setup Wizardem, který poté dle DHCP serveru vašeho routeru nabídne změnu IP, masky podsítě a brány. To již stačí k tomu, aby jste mohli následně provést veškeré další nastavení, tedy hlavně zprovoznit Wi-Fi připojení a vybrat s jeden ze způsobů zabezpečení přenosu. Poté již můžete Ethernetový kabel schovat a připojt se přes Wi-Fi.



Po zadání adresy do webového prohlížeče a přihlášení se vám otevře základní okno s videem. Pokud nad něj umístíte kurzor, změní se v zaměřovač a pak můžete levým tlačítkem myši na zvolené místo zoomovat, samozřejmě ale pouze digitálně. Pravým tlačítkem pak obraz oddalujete. To již vypadá podstatně jinak a lépe než v předchozím případě a hlavně je jeho součástí horní rozbalovací menu s nastavením a v pravém sloupci také více možností. Můžete si tedy například upravit jas, vypnout audio, pořídit jeden snímek, zapnout noční mód, nebo horizontálně i vertikálně převrátit obraz. To jsou však jen základní volby - více jich najdete v horním menu, kde jsou následující volby: Home, Basic, Advanced, Maintenance, Logout a Help.


Nastavení LAN sítě


Nastavení bezdrátové sítě

Menu Basic není zajímavé, neboť v něm provádíte pouze nastavení sítě, PPPoE a DDNS, což jsou volby, které najdete i v Advanced. Toto menu se dále rozvíjí na Video, Network, Wireless, Tools, Account, Timezone a iMode.


Detekce pohybu u kamery WL-5420CAM

V nich najdete veškeré důležité volby, včetně detekce pohybu. Tato menu jsou však naprosto stejná jako v případě následující kamery WL-5460CAM, u níž všechna menu podrobně popíšu. Jediný rozdíl pak mezi nimi leží v absenci menu pro nastavení souřadnic, na které se má kamera pomocí motorků zaměřit, což je pochopitelné, když WL-5420CAM není motorizovaná. Hurá tedy na další stránku.
reklama