reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test devíti multifunkčních panelů

25.1.2008, Jan Vítek, recenze
Test devíti multifunkčních panelů
Tématem dnešního článku je test 9 multifunkčních panelů do počítačových skříní od 8 výrobců. Tyto panely jsou povětšinou určeny pro monitoring teplot komponent a monitoring i nastavování otáček ventilátorů. Leckde se však najdou ještě doplňkové funkce.
Určit si svého jednoznačného favorita už musíte sami, protože zde nelze přímo porovnávat všechny panely, když nabízejí tolik rozdílné funkce za rozdílnou cenu, pro něž navíc nenajde využití každý. Hodnocení je tedy v tomto případě věc spíše subjektivní a zde je tedy třeba se podívat na každý panel zvlášť a uvědomit si, co potřebujeme a co ne. Kromě monitorování teplot a otáček ventilátorů panely nabízí i I/O funkce pro paměťové karty, USB zařízení, pevné disky či audio.


Model
Cena - Kč s DPH
Aerocool CoolPanel2
1315
Aerocool GateWatch2
1178
Akasa All in One
1184
AXP Thermal Control Panel
cca 750 (29 Euro)
Lian Li TR-3 Thermometer & Fan Controller
845
NZXT Sentry 1
910
Scythe Kama Meter
1226
Sunbeam Chromatic Windmill
1178
Zalman Multi Fan Controller ZM-MFC2
1172


Jaké modely bych ale vyzdvihnul? Především ty se speciálními funkcemi, které nenabízí jen tak nějaký produkt. Především je to společnost Zalman a její ZM-MFC2, díky kterému můžeme monitorovat aktuální spotřebu. Na druhou stranu je nutné mít vedle počítače další krabičku a vnitřkem skříně táhnout USB kabel. A poté je to panel Scythe Kama Meter se svým decibelometrem, který rovněž využívá USB kabel pro přivedení signálu. Tento panel však vyniká i dalšími kvalitami, jako je příkladné zpracování, slušný displej, přehlednost a především komfortní ovládání. U něj se zápory hledají velmi těžko, a proto bych mu rád udělil ocenění Trefa. Plně si však uvědomuji, že se mnou leckdo nemusí souhlasit, ale to je už holt svízel takovéhoto testu.




Ocenění TREFA získává Scythe Kama Meter za zpracování, kvalitní displej,
přehlednost a ovládání. Logo ocenění je ke stažení zde.


Za zapůjčení veškerých panelů děkujeme JSComputers

reklama