reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test herních notebooků: Toshiba Qosmio F50

11.12.2008, Jan Vítek, recenze
Test herních notebooků: Toshiba Qosmio F50
Od Toshiby jsme získali zástupce řady Qosmio F50, který je vybaven skutečně výkonným hardwarem. Setkáme se zde s procesorem Intel Core 2 Duo P8400, grafickou kartou NVIDIA GeForce 9700M GTS, 3 GB operační paměti a 320GB pevným diskem.
Notebook Toshiba Qosmio F50-108 se může pochlubit hned několika vlastnostmi, které z něj činí vhodný model pro herní účely. Především je to samozřejmě výkonná grafická karta NVIDIA GeForce 9700M GTS, díky níž si ve slušném rozlišení zahrajeme většinu dnešních her a nebude ani problém využít nativní rozlišení displeje - 1280 x 800, které je běžné pro 15,4" úhlopříčky. Pochvalu si také zaslouží zvukový systém složený ze dvou reproduktorů firmy Harman Kardon doplněných o jeden subwoofer. Zvuk tvořený touto sestavou je s ohledem na to, že se jedná o notebook, plný a hlasitý, takže nebude problém si vychutnat hry i filmy.



Co se týče zpracování samotného notebooku, výrobce si nezapomněl náležitě pohrát s jeho vzhledem, kde hrají prim lesklé až zrcadlové materiály a podsvícená dotyková tlačítka. Osobně nejsem příznivcem takového zpracování, ale Toshiba dokázala použité materiály dobře sladit. Navíc lze podsvícení notebooku snadno a rychle vypnout, takže koho by bílé vysoce světelné diody rušily, nemusí se s nimi zlobit.

A nakonec odolnost notebooku. Zde mi trochu vadilo pouze prohýbající se víko, ale jinak je tento notebook pevný, nic v něm nevrže, akorát si budete muset dávat pozor, abyste si zbytečně nepoškrábali lesklé a hladké plasty, což platí především právě pro víko.


Vysoký grafický výkon
Slabší webkamera
Dobrý a silný zvuk
Ikona Odkaz na databázi
Dobré zpracování
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: viz graf níže

Stále aktuální cena v českých internetových obchodech:


Graf ceny produktu Toshiba Qosmio F50-108 poskytuje server Heureka.cz
Za zapůjčení notebooku Toshiba Qosmio F50-108 PQF55E-00T018CZ děkujeme společnosti Toshiba

reklama