reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test pětice 16GB flash disků

3.9.2010, Jan Vítek, srovnávací test
Test pětice 16GB flash disků
Po sérii hromadných testů zabezpečených flash disků se dostáváme opět především k tématu výkonu moderních modelů. Vyzkoušíme si práci s celkem pěti modely, které oplývají kapacitou 16 GB a snad nám nabídnou také něco navíc.
Posledním testovaným modelem je tedy opět Patriot, a to X-Porter XT Boost 200x. Zabalený je jako většina flash disků v plastovém výlisku, odkud jej musíme vystříhat. Slibuje nám vysokou rychlost čtení a 25 let zkušeností svého výrobce.



O přesných rychlostech flash disku X-Porter XT Boost 200x se dozvíme ze specifikací:

Model
Patriot X-Porter XT Boost 200x16 GB
Materiál
pryž
Rozměry
73 x 20 x 11 mm
Hmotnost
17 gramů
Kapacita
16 GB
Rozhraní
USB 2.0
Záruka
doživotní
Čtení (sekvenční)
27 MB/s
Zápis (sekvenční)
22 MB/s

Disk je tím největším v testu a také tím nejtěžším. Ve specifikacích má sice uvedeno jen dvanáct gramů, ale ve skutečnosti má gramů sedmnáct. Výkonnostně je na tom dle údajů výrobce celkem dobře, i když pochopitelně dnes existují i podstatně výkonnější modely.



Výrobce se také chlubí, že jeho X-Porter je díky svému zpracování odolný proti vodě i mechanickému poškození. Tím je tedy míněno třeba jeho upuštění na zem, ale pokud se z něj budeme snažit zlostí udělat dva, nejspíše se nám to podaří.



Design tohoto diku mu také zrovna nesedl, a to zvláště kvůli jeho hranatému tělu se zvýrazněnými okraji. Krytka USB konektoru na něm drží především díky přilnavosti materiálu a stejně jako u předchozího flash disku Patriot ji lze nasadit na opačný konec, poblíž nějž je modrá světelná dioda.


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Patriot XPorter XT Boost 16GB poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>

reklama