reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Chaser MK-1: herní velikán

15.7.2011, Jan Vítek, recenze
Thermaltake Chaser MK-1: herní velikán
Společnost Thermaltake v těchto dnech na svých stránkách propaguje především svou novou počítačovou skříň Chaser MK-1, kterou si nyní vyzkoušíme i my. Jedná se o prostorný model pro výkonné sestavy, jenž nabízí také agresivní design a nadstandardní prvky.
Thermaltake Chaser MK-1 má obě bočnice přidržované za přední pant a vzadu je jistí dva přítlačné šroubky. Při zavírání skříně je třeba na bočnice celkem dost tlačit, aby šroubky šly dobře uchytit, což je na jednu stranu nevýhoda, ale pružné uložení zase slibuje, že by se nemuselo objevit nepříjemné drnčení, na které některé skříně trpí. To je většinou spojeno s roztočenými pevnými disky.

Interiér této skříně vypadá vcelku jednoduše. Máme tu tray pro základní desku s velmi velkým otvorem, abychom se snadno dostali zezadu k rámečkům rozměrnějších chladičů a kolem pozice základní desky jsou rozesety podélné kryté otvory pro protažení kabelů. Ty jsou již vyrobeny tak, že nebudou ochotně vyskakovat ze svého uložení a snesou i hrubější zacházení. Jeden otvor je také připraven pro případ, že byste se přeci jen rozhodli instalovat základní desku formátu Micro-ATX.


- klikněte pro zvětšení -

Podívejme se na skříň také z druhé strany, kde se lépe ukazuje rozmístění otvorů v trayi a také máme možnost se podívat na změť kabelů vedoucích od vrchních konektorů. Těch není zrovna málo, což je pochopitelné, když nahoře máme celkem čtyři konektory USB, pak jsou zapotřebí dva datové konektory SATA, audio, piny od tlačítek a LED a audio (AC '97 i HD Audio). Konektor pro USB 3.0 je určený pro headery na moderních základních deskách, takže pokud takovou nemáte, vrchní porty pro USB 3.0 zůstanou bez užitku. A nakonec tu nesmí chybět také jeden Peripheral Power, která se postará o napájení dokovací stanice pro disky a 200mm ventilátorů.


- klikněte pro zvětšení -

Zadní část skříně je velmi prodyšná díky otvorům v celkem osmi záslepkách i vedle nich. Instalovaný 140mm ventilátor Turbofan do systému chlazení ovládaného přes vrchní panel nespadá, takže bude nutné jej zapojit přímo do základní desky. Zdroj pak bude ve své pozici přidržován seshora a také zespoda pomocí stavitelného prahu. Výkonnější zdroje totiž mohou být o něco delší než běžné, takže je pak vhodné tento práh posunout do pozice, kde nebude podkládat zdroj v místě ventilátoru.



Vepředu jsou již pouze šachty. Nahoře máme čtyři pozice pro 5,25" zařízení vybavené plastovými zámky. Kteroukoliv z nich pak můžeme přeměnit díky dodávané kovové redukci a záslepce na externí 3,5" šachtu. Disky můžeme nainstalovat do celkem šesti modrých rámečků, jež uvolníme vyklopením černých madel a následně vysuneme. Rámečky mají pro 3,5" disky bezšroubkový systém a silikonové vyložení pro tlumení vibrací a podporují také umístění 2,5" disků či SSD. Ty už ale musíme upevnit šroubky zespodu.



Nakonec vám ještě dlužím před pohledem na příslušenství fotografii s odhaleným čelem skříně, kde se ukazuje rozměrný prachový filtr před předním 200mm ventilátorem a také šestice plastových pacek, za něž přední panel drží na místě. Je tedy zapotřebí si při manipulaci se skříní počínat opatrně, abyste si tyto packy nepolámali.




Příslušenství


V malé krabičce umístěné uvnitř skříně máme především igelitový sáček se šroubky, plastovými páskami pro stáhnutí a připevnění kabelů a také prodlužovacím kabelem pro dodatečné +12V napájení základní desky. Kabel vedoucí přímo od zdroje by totiž oklikou nemusel ke svému cíli dosáhnout, i když v našem případě jsme problémy neměli.



Nakonec je tu manuál a pak již zmíněný kit pro vytvoření externí 3,5" pozice - kovový rámeček a upravená záslepka.
reklama