reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Strike MX: barevný kolotoč

2.6.2008, Jan Vítek, recenze
Thermaltake Strike MX: barevný kolotoč
Dnes navážeme na recenze skříní novinkou od Thermaltake. Strike MX je klasický Middle Tower s trochu nezvyklým zpracováním předního panelu a naše verze přichází i s barevným bočním ventilátorem. Může ale kromě těchto vlastností nabídnout ještě něco jiného?
Na závěr si můžeme shrnout vlastnosti skříně Thermaltake Strike MX (VI6001BNC), která patří se svou cenou kolem 1350 Kč s DPH do nižší třídy. Za tuto cenu nabízí sice pouze 0,6mm SECC plech, ale pevnost konstrukce je i tak dobrá. To se však bohužel nedá říci o čistotě zpracování, protože ve skříni můžeme najít několik míst, která jsou jen ledabyle zohýbána.

Co se týče návrhu, pak ten je celkem klasický. Využita je zde standardní pozice napájecího zdroje, perforovaný přední panel, otočený koš pro pevné disky a hlavní chlazení zajišťují přední a zadní 120mm ventilátory (nutno dokoupit) a boční 230mm ventilátor, alespoň v případě naší verze. Ten však může kolidovat s vysokými CPU chladiči (Noctua NH-U12P), takže v tom případě se spíše vyplatí o něco levnější verze VI6000BNC.



Menší problémy také můžete mít s instalací karet, které trochu omezují černé plastové zámky. Ty je ale stejně lepší zcela odmontovat, protože daleko lepší a jistější práci odvedou šroubky.



Pokud se ale uváží všechny výhody a nevýhody, jedná se o poměrně slušný základ pro nenáročné sestavy, který se svým líbivým designem jistě přitáhne pohledy zákazníků.


Líbivý design
Pouze 0,6mm SECC
Slušný základ pro nenáročnou sestavu
Nepřesvědčivé opracování
Vzhledem k možnostem slušná pevnost
Ventilátor se omezuje s velkými CPU chladiči
Cena v době testování: 1350 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Thermaltake Strike MX poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Thermaltake Strike MX VI6001BNC děkujeme firmě TNTrade s.r.o.




---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Now its time for the conclusion, so lets sum up the qualities of Thermaltake Strike MX (VI6001BNC) which may be put into low-end market, because it is available for about 1350 Kč incl. tax. The case offers only 0,6mm thick SECC, but on the other hand it is pretty tough. However, the overall quality doesn't appear to be so good, because in some places the SECC is sloppily machined. Considering the overall design, it is vividly a classical one. We will find the PSU in its standard position, perforated front panel is as well a normal component and the same applies to the rotated HDD positions. The cooling system uses front and rear 120mm fans (not included) and side 230mm fan. But this one may collide with high CPU coolers (such as Noctua NH-U12P), so in this case it is better to buy a bit cheaper VI6000BNC that uses no side fan.

Users may also have minor issues with card installation because of the plastic locks which are placed too low. Still, it is better to unscrew the locks and use good old screws. Taking all pros and cons into account, this case is a decent basis for not-so-powerful PCs and it will surely find its customers because of nice and sleek look.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama