reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake SwingRS 100: odolná věž

31.7.2007, Jan Vítek, recenze
Thermaltake SwingRS 100: odolná věž
Dnešní recenze bude o skříni Thermaltake SwingRS 100 – VF8000BNS. Jde o mohutný tower určený pro rozsáhlé sestavy, v kterém nechybí moderní prvky. Dobře by se měl uplatnit rovněž silný 1mm SECC plech, jenž obecně doprovází ty lepší skříně.
Skříň Thermaltake SwingRS 100 není ničím výjimečná, což ale vůbec není špatně. Jednoduše se jedná o kus poctivého železa, který využívá klasický a zaběhnutý koncept se sem tam nějakým drobným vylepšením. Čím tedy zaujme? Ze vzhledové stránky to je lesklý přední panel se stříbrnými prvky a vedle něj také rozměrné boční průduchy. Kvalitou zpracování se určitě řadí mezi kvalitní skříně a nabízí 1mm SECC, zakulacené okraje, přepážky a jiné výztuže. Za zmínku stojí ještě kvalitní ventilátor, vylomitelné otvory pro hadičky vodního chlazení, dostatek vnitřního prostoru, snadná instalace komponent a pěkně provedený zámek v bočnici.



Další prvek skříně v podobě vyjímatelného traye pro základní desku vidím jako nepříliš důležitou součást, která dnes nemá valné opodstatnění. Co bych ale na skříni změnil, by byla pozice předních I/O portů, ke kterým se při poloze skříně na zemi budete muset shýbat. Dále také přední panel, ač bude zdaleka nejvíce ohmatávaná část, má lesklý povrch a zvýrazňuje otisky.



A nakonec jsou zde ony boční průduchy bez prachového filtru. Zde se otevírá prostor pro české kutilstvo. SwingRS 100 je tedy dozajista slušná skříň, která toho mnoho nabízí a má jen málo nevýhod.


Pevná a robustní konstrukce
Průduchy v bočnici bez prachových filtrů
Kvalitní zpracování + jednoduchá instalace
Lesklý přední panel + poloha I/O portů
Slušné chlazení a ventilátor
Ikona Odkaz na databázi
Velký vnitřní prostor
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 3092 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Thermaltake Swing RS 100 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně Thermaltake SwingRS 100 děkujeme firmě TNTrade s.r.o.



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Thermaltake SwingRS 100 is not an exceptional case, which is however not at all wrong. It is simply a piece of well manufactured hardware that uses classic concept with minor improvements here and there. So, what are the interesting parts? The design captures one's eye with shiny front panel and its silver elements and the left side panel shows off with large ventholes. SwingRS 100 is also a sturdy and firm case using 1mm SECC steel, rounded edges, partitions and other reinforcements. Also I have to mention a good and quiet fan, back holes for watercooling tubes, great inner space, easy components installation procedure and also nice lock in the left side pannel.

Next, I consider the detachable motherboard tray as a rather unneccessary part that does not have a real purpose. However, what I would really like to change on this case would be the position of front I/O ports which are (in case you put your SwingRS 100 on the ground] are difficult to reach. Next, even if you will touch the front panel the most of all the parts of the case, it was built shiny black to set off your fingerprints. And finally we have the side ventholes all without dust filters, which is an open space for all you handymen. SwingRS 100 is generally a great chassis that offers much and has only few disadvantages.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama