reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake WingRS: levná koupě

8.8.2007, Jan Vítek, recenze
Thermaltake WingRS: levná koupě
Připravili jsme si 2 velmi levné skříně od Thermaltake – WingRS 100 a WingRS 101, které si jsou velmi blízké. Jde o skříně typu middletower vyrobené ze SECC oceli a připravené pro základní desky ATX. Mají ale za svou cenu co nabídnout?
Skříně Thermaltake WingRS 100 a WingRS 101 jsou typickými představiteli low-endových produktů se vším, co k tomu patří. V prvé řadě je to materiál SECC o tloušťce cca 0,5mm a z toho vyplývající nízká hmotnost, kroutící se bočnice a slabá stabilita. Nízké náklady se také projevují u celkového návrhu skříně, kde je využit plochý zadní panel a jednotné vnitřní uspořádání, které není příliš reflektováno předním panelem. Přední plastové panely jsou vesměs pěkně zpracované a pevné, ale použity jsou u nich lesklé plasty zvýrazňující otisky. Na čem Thermaltake šetřit nemusel, je tray pro základní desku, který je rozdělen na dvě části. Deska má být ukotvena pevně a minimálně 0,8mm celistvý plech by zde jistě neškodil.


Thermaltake WingRS 100

Jinak skříním nemám co vytknout - jejich provedení vesměs odpovídá ceně, kterou za ně zaplatíme. Chlazení je zde adekvátní a pochvalu si zaslouží kvalitní 120mm ventilátor, i když ten mohl být napájen třípinovým konektorem.


Thermaltake WingRS 101




Pro low-endovou sestavu, do níž uživatel nebude příliš zasahovat, jde o zajímavou volbu, ale počítačovému nadšenci bych je vzhledem k slabým materiálům, které budou náchylné na opotřebení, nedoporučil. Jde tak o jednu z alternativ k nedávno testované Sharkoon Revenge; ta se může pochlubit podobně nízkou cenou, ale má jednu podstatnou výhodu - 0,8mm SECC.


Adekvátní zpracování
Slabý materiál a lesklé přední plasty
Slušné chlazení a dobrý ventilátor
Bočnice se kroutí, stabilita není nejlepší
Cena
Pouze základní příslušenství
Cena v době testování: 1069 Kč s DPH (v obou případech)



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Thermaltake Wing RS 101 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříní Thermaltake WingRS 100 a WingRS 101 děkujeme firmě TNTrade s.r.o.



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Cases Thermaltake WingRS 100 and WingRS 101 are typical low-end products, which is very obvious. At first, it is the material used - circa 0,5mm SECC - that creates the impression. The cases are therefore very light, their side panels are twisting and they are overall not so stable. Low cost is also evident when we look at the overall design - we se the flat rear panel and unified inner desing that is not reflected by the front panels (front panel vs. external 3,5" positions). These plastic panels are on the other hand well done and firm, but they are made of very glossy plastics that highlights all dirt and especially fingerprints. Thermaltake also shouldn't save money on motherboard tray's account. Motherboards should be well secured and I would like to see here at least 0.8mm thick solid metal sheet.

Otherwise there is nothing else wrong. Design of WingRS product line agrees with the price we'll pay, cooling is adequate and the 120mm Thermaltake rear fan is a quality product. Even though I'd like it to be powered with a 3-pin connector instead of Peripheral Power connector. For a low-end computer for a normal user these cases are an interesting choice, but power users will not be satisfied with thin material that is prone to wearing. It is also an alternative to already tested Sharkoon Revenge. This case is nowadays sold for a similar price; however, it has one substantial advantage - 0.8mm SECC.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama