reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ThinkPad Twist S230u: ultrabookový tablet

11.2.2013, Jan Vítek, recenze
ThinkPad Twist S230u: ultrabookový tablet
Nedávno jsme měli v recenzi hybrid tabletu a netbooku v podobě Acer Iconia Tab W510 a nyní si představíme jeho tradičněji pojatou alternativu v podobě konvertibilního notebooku ThinkPad Twist S230u. Ten slibuje podstatně vyšší výkon i slušný displej. A co dál?
Konvertibilní ultrabook Lenovo ThinkPad Twist S230u je velmi zajímavým produktem pro uživatele, kteří by rádi vlastnili moderní notebook a rovněž pokukují po tabletu. Takto mohou mít vše v jednom, a to v moderním pojetí s procesorem Core i7 "Ivy Bridge", rozhraními USB 3.0, HDMI i DisplayPort, mobilní internetovou konektivitou a slevit nemusí ani na obrazovce, která je zde typu IPS.




- klikněte pro zvětšení -


To vše uzavřeno v těle z hořčíku nám dává velmi dobrý základ, jenž je dále obohacen o pevný otočný kloub, jenž společně s dotykovým displejem dovolí, abychom tento notebook mohli označit jako konvertibilní. Kromě režimu notebooku a tabletu nám dovolí využít notebook i jinými způsoby, třeba rozkročený jako kalendář.

Ovládací prvky jsou bezproblémové a zde se sluší zmínit především displej krytý sklem Gorilla Glass, po němž se prsty drandí jedna radost a ostatně ani klávesnice, trackpoint a touchpad nejsou k zahození. Ve společnosti předchozích plnokrevných ThinkPadů byl výkon sice slabší, a to včetně grafiky a SSD, ovšem i tak s ním můžeme být spokojeni. Jasnou nevýhodou je však nemožnost vyměnit či navýšit kapacitu operační paměti.

Další výhodou je nízká hlučnost až neslyšný provoz v klidovém režimu a výdrž na baterie je jedním slovem slušná. Nakonec zbývá otázka ceny. Je celkem jasné, že cena přes 30 tisíc korun je již důvodem ke hlubokému zamyšlení o tom, zda přeci jen nebude lepší koupit samostatný notebook a tablet. Zde pak ale existuje mnoho různých možností a také samotné rozhodnutí, zda je lepší mít dvě zařízení, nebo jen jedno, co bude fungovat za obě, bude záviset na preferencích zákazníka samotného. Zde můžeme jen říci, že ThinkPad Twis S230u se takové úlohy může zhostit dobře a existují i levnější alternativy.


Plusy


+ kvalitní zpracování + kloub
+ široké možnosti využití
+ kvalitní displej, moderní výbava
+ ovládací prvky
+ nízká hlučnost
 
 

Minusy


- RAM nelze navýšit/vyměnit
- vyšší cena
 

Cena v době testování: cca 31.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení notebooku ThinkPad Twist S230u děkujeme Lenovo.

Jak hodnotíte notebook ThinkPad Twist S230u?
V anketě šlo hlasovat od 11.2.2013 do 10.2.2014. Počet hlasujících: 9
Výborný44 %
Průměrný44 %
Špatný11 %
reklama