reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

VBI Compal FL90: notebook na přání

19.6.2008, Josef Brož, recenze
VBI Compal FL90: notebook na přání
VBI notebooky představují ojedinělý koncept mezi běžnými produkty. Na rozdíl od značkových výrobců nabízejí vysokou variabilitu v hardwarové výbavě. Uživatel nemusí vybírat přístroj podle ustálených modelových řad, ale může si notebook zkonfigurovat doslova na míru. Pro naši recenzi byl vybrán model VBI Compal FL90 osazený novou generací procesorů Penryn.
Největším přínosem VBI notebooku je obrovská variabilita po stránce hardwarové výbavy. Narozdíl od většiny výrobců, kteří prodávají své notebooky jako celek, lze VBI přístroje nakonfigurovat podle představ uživatele. VBI tak v podstatě kopíruje způsob, jakým zákazníci postupují při výběru tradičních desktopů. Velká variabilita se týká i designu přístroje. Zákazník může vybírat z několika druhů šasí a barevných variant. Poněkud strohý design lze vylepšit polepením zadní strany displeje pomocí speciálních samolepek.


VBI Compal FL90

Model VBI Compal FL90 obstojí i ve srovnání s běžným desktopem. Uživatelé ocení především vysoký výkon, který nabízí dvoujádrový procesor Core 2 Duo T9300. Rovněž grafická karta NVIDIA GeForce 8600M GT poskytuje dostatečný výkon pro plynulé hraní moderních 3D her ve vysokých rozlišeních. Premiérou v dosavadních testech jsou 4 GB operační paměti, které spolu se 7200otáčkovým diskem stojí za rychlou odezvou operačního systému Windows Vista. Multimediální zaměření notebooku doplňuje 2,0Mpix webová kamera a integrovaná čtečka paměťových karet.


VBI Compal FL90

S ohledem na rozměry a hmotnosti nepatří VBI Compal FL90 mezi mobilním notebooky. Výkonný hardware si vybírá svou daň v podobě vyšší spotřeby a nižší výdrži na bateriích. Zajímavostí VBI produktů je rovněž záruka 24 měsíců - nejen pro běžného spotřebitele, ale i pro společnosti. Rozšířená záruka v délce 12 měsíců se vztahuje i na baterie. Většinu zákazníků zaujme i zajímavý poměr ceny a výkonu. Přes poněkud nudný zevnějšek lze VBI Compal FL90 považovat za povedený produkt s vysokou užitnou hodnotou.

Výkon
Design
Grafická karta
Mobilita
Rozlišení displeje 1440 x 900
Ikona Odkaz na databázi
Cena
Ikona Odkaz na databázi
Doporučená koncová cena: 26 900,- Kč (včetně DPH)

Za zapůjčení notebooku VBI Compal FL90 děkujeme obchodu Notebooky na míru



Servisním střediskem notebooků VBI pro ČR je společnost Kvazar-Micro

reklama