reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Veřejná bezpečnost: Norton 360 verze 5.0

13.5.2011, René Pfeifer, recenze
Veřejná bezpečnost: Norton 360 verze 5.0
Od společnosti Symantec se k nám dostal klíč k poslední, 5. verzi bezpečnostního balíku Norton 360 – ještě více komplexní ochraně pro náš počítač, identitu a soubory. Podívejme se blíže na jeho vlastnosti z pozice uživatele.

Antivirus


Hloubku skenování souborů antivirem lze jistě nastavit individuálně stejně jako akce při nalezení problému. Automatické nastavení jde do hlouby „duše“ archivů a zjištěné mírné hrozby jsou opravovány automaticky.



N360 má propracovaný záznam činností, takže takřka každé otevření jakékoli nabídky lze zpětně dohledat.


Příklad: 651 MB v 2962 souborech zkontrolováno za necelé 2 minuty


File Insight


Podrobnosti o práci SONARu a Reputation Service, které s pomocí online databáze Symantecu kontrolují soubory a procesy v našem počítači a hodnotí jejich důvěryhodnost, jsme zmiňovali v recenzi NIS 2011. Poklepáním na daný soubor a volbou File Insight získáme takové hodnocení i od N360.




Zálohování


Jak bylo zmíněno v úvodu, disponuje Norton 360 pokročilým nástrojem pro zálohování. Také zde bylo myšleno na uživatele méně i více pokročilé. První skupina uvítá poloautomatické nastavení ve 3 krocích, druhá pak možnost výběru vlastních souborů a variabilitu plánování. Všem uživatelům jistě nebude na obtíž možnost zálohovat na pozadí nebo v době nečinnosti. Samotné zálohování probíhá svižně, ovšem na úkor absence komprimace zálohovaných dat. K výhodám patří 2 GB záložního prostoru online na serveru výrobce a zajímavostí je přístup k zálohovaným datům mimo jiné formou zobrazení v našem počítači coby další disk – jednotka zálohy Norton.







Optimalizace


V neposlední řadě krátce zmíníme funkci Optimalizace systému. Ta zahrnuje funkce hned několika freewarových utilit z řad nejrůznějších „čističů“. Obsahuje defragmentaci disků (Optimalizace disku), velmi komplexní a detailní informátor o stavu HW a SW - aktivované prvky, instalované programy nebo využití zdrojů paměti. Nechybí ani čištění dočasných souborů Windows a Exploreru nebo správa spuštěných aplikací, vše opět s možností pracovat při nečinnosti nebo na pozadí.


Závěr


Popsali jsme si základní funkce a obsluhu komplexního zabezpečení počítače pomocí Symantec Norton 360 ve verzi 5.0. Můžeme říci, že jde o propracovaný software, který by svými parametry mohl vyhovovat méně i více zkušeným uživatelům.


Komplexní ochrana
Zálohy bez komprimace
Uživatelské rozhraní
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1 000 Kč


Za poskytnutí Norton 360 verze 5.0 děkujeme Symantecu.
reklama