reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zalman GS1200: vybavená a funkční

14.1.2014, Jan Vítek, recenze
Zalman GS1200: vybavená a funkční
Pro náročnější uživatele má známá korejská společnost Zalman v nabídce skříň GS1200, kterou můžeme považovat za velký tower. A do takového budeme moci nasoukat i velkou základní desku a kupu disků, jež budou zde mít zvláštní zacházení.

 

Kapitoly článku:
Zalman GS1200 je originální skříň, která bude vhodná pro výkonné sestavy založené i na velké základní desce E-ATX. Výrobce se nám snažil zajistit především výkonné chlazení a také nabízí široké možnosti týkající se připojení úložných zařízení. Máme tu tak přední port eSATA, dokovací stanici pro disk či SSD s rozhraním SATA a také šachtu s funkcí Hot-swap pro 3 pevné disky.




- klikněte pro zvětšení -


Zpracování je jako obvykle u produktů této firmy na vysoké úrovni. Zaujmout nás na něm mohou hliníkové bočnice a také přední výklopné panely s integrovanými ventilátory. Skříň je celkově pevná a stabilní, ovšem má také několik much. Některé vychází z toho, že už přeci jen nejde o nejnovější produkt, ovšem nejde o nic, co by Zalman nemohl snadno napravit vydáním nové revize, kdyby chtěl. Jde především o podporu 2,5" SSD, které plastové šuplíky pro disky neumožňují nainstalovat, takže je tu pro SSD jen jedna pozice v šachtě pro externí 3,5" zařízení. A vedle toho tu máme také pouze jeden port USB 3.0, který navíc musíme připojit k externímu konektoru na desce, ne interním headerům.

Také jsem osobně postrádal prachové filtry u spodních průduchů, kde jsou velmi důležité, zvláště pod zdrojem. Krom toho bych rovněž ocenil lepší systém napájení ventilátorů, které jsou téměř ve všech případech v podstatě nedílnou součástí skříně, takže i jejich napájení mohl výrobce lépe propracovat.





Zalman GS1200 je celkově nutné hodnotit pozitivně, protože nemá žádný fatální nedostatek a klady jednoznačně převažují. Je ale pravda, že by si tato skříň již zasloužila novou revizi, aby lépe odpovídala potřebám moderních sestav.


Skříň je vhodná pro:

  • herní a všeobecně výkonné sestavy
  • při potřebě častého zapojování a vypojování disků

Plusy


+ Kvalitní a pevná skříň
+ Široké možnosti připojení úložných zařízení
+ Silné chlazení
+ Lehké hliníkové bočnice
 
 

Minusy


- Nedokonalý systém napájení ventilátorů
- Spodní pozice vč. zdroje bez prachových filtrů
- HDD šuplíky nepodporují 2,5" zařízení, USB 3.0 s externím konektorem
 

Cena v době testování: cca 4.900 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Zalman GS1200 děkujeme HALshop.cz.




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Zalman GS1200 is an original case for powerful computers based even on large E-ATX motherboards. Among its advantages belongs powerful cooling system and also wide choice of storage connection. There is one eSATA port on the front panel, HDD/SSD docking station in the top panel and also three hot-swappable HDD trays.

The whole case is as usual of a high quality. There are very nice aluminium side panels, front mesh panels with integrated HDD fans and as a whole, the case is firm and stable. However, there are also a few flaws, some of which are a direct consequence of the aging design and it is nothing that could not be remedied by issuing a new revision of the same case. It is especially lack of HDD tray's support for 2.5" SSDs, which leaves us just with one 2.5" tray in external 3.5" bay, and there is also just one front USB 3.0 port that has to be connected externally to the motherboard's rear I/O panel.

Next, there are also no dust filters in the bottom air vents, which are important especially under the PSU position. And personally I would appreciate a better system of fan power supply, especially since they are basically an integral part of the case.

Zalman GS1200, as a whole, is a good case with no fatal flaws, but the manufacturer should think about releasing a new revision that would make it more appealing and suitable for modern computers.
Jak hodnotítě skříň Zalman GS1200?
V anketě šlo hlasovat od 14.1.2014 do 31.12.2014. Počet hlasujících: 5
Výborná0 %
Průměrná20 %
Špatná80 %
reklama