Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Redmi uvedlo 180Hz herní monitor G24 IPS Edition

20.5.2024, Milan Šurkala, aktualita
Redmi uvedlo 180Hz herní monitor G24 IPS Edition
Značka Redmi uvádí na trh nový herní monitor. Jmenuje se Monitor G24 IPS Edition a už dle názvu tu najdeme panel typu IPS místo původního VA. Jeho obnovovací frekvence činí 180 Hz a jde o kompaktní 23,8" model.
Na trhu s herními monitory se objevuje novinka v podobě modelu Redmi Monitor G24 IPS Edition. Ten je určen pro ty, kteří potřebují menší obrazovku a stačí jim nižší rozlišení, ať už kvůli ceně, slabšímu PC neschopném rozběhat plynule hry ve vyšších rozlišeních nebo jiným důvodům. Máme zde totiž 23,8" panel Fast IPS, jehož rozlišení je jen Full HD (1920×1080 pixelů). Obnovovací frekvence činí vysokých 180 Hz a výrobce také slibuje krátkou 1ms odezvu MPRT. Podporovány jsou i synchronizační technologie Nvidia G-Sync a AMD FreeSync (pravděpodobně v jejich základních variantách). Monitor je kalibrován z výroby s barevnou přesností Delta E<2, pokrývá 120 % prostoru sRGB a údajně dosahuje statického kontrastu 3500:1, čemuž se ale nechce věřit. To je hodnota typická pro VA (který má původní G24) a ne pro panel IPS. Najdeme zde i podporu pro HDR10 a certifikaci TÜV Rheinland Low Blue Light.
 
Redmi Monitor G24 IPS Edition
 
Novinka má jeden port HDMI 2.0 a jeden DisplayPort 1.4. Dále nechybí ani 3,5mm audio jack. Samozřejmostí jsou také možnosti polohování jako natočení, naklopení a výškové nastavení. Novinka je zatím k dispozici v Číně v předprodeji, její nezlevněná cena pak činí 799 čínských juanů. To je v přímém kurzovém přepočtu 2600 Kč. Dostane-li se i k nám (monitory Xiaomi tu dostupné jsou, Redmi zatím spíše ne), dá se očekávat cena nejspíš okolo 4000 Kč.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.