reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung ukázal průhledný displej Micro-LED naprosto bez rámečků

12.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
Samsung ukázal průhledný displej Micro-LED naprosto bez rámečků
Letošní veletrh CES 2024 přinesl několik zajímavých technologií, mezi nimiž byly i další průhledné displeje. Své ukázala i společnost Samsung. V jejím případě jde o displeje s technologií Micro-LED.
Společnost LG na letošním veletrhu CES 2024 ukázala svou průhlednou televizi Signature OLED T, nebyla ale zdaleka jedinou firmou, která si hrála s průhledností. Další takovou je Samsung, který zde ukázal průhledné LCD, OLED i Micro-LED. Zatímco mnozí vidí "svatý grál" displejových technologií v OLED, toto možná nakonec připadne technologii Micro-LED, která si z LCD a OLED bere to lepší. Netrpí totiž na vypalování, současně však nabízí takřka nekonečný kontrast (každý bod svítí sám o sobě, není zde plošné podsvícení).
 
 
Průhledný panel Micro-LED byl zajímavý i v tom, že nepotřeboval vůbec žádný rámeček jako běžné televize. Výhodou je i vysoký jas ve srovnání s OLED, což v případě toho průhledného zlepšuje schopnost pozorování obrazu před viditelným pozadím. Každopádně nečekejte něco takového brzy na trhu, a pokud ano, spíše v byznysové sféře. Nepůjde totiž o zrovna levnou technologii. Samsung oficiálně zatím zveřejnil jen krátké video z prezentace.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama