reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SanDisk Extreme Pro SDHC s podporou UHS-I

19.1.2011, Michal Srna, aktualita
SanDisk Extreme Pro SDHC s podporou UHS-I
Společnost SanDisk nechtěla být pozadu oproti konkurenčnímu Kingstonu, který nedávno uvedl řadu UltimateXX SDHC paměťových karet s podporou nové rychlostní třídy UHS-1. Díky podpoře této technologie značené jako Ultra High Speed Class 1...
Společnost SanDisk nechtěla být pozadu oproti konkurenčnímu Kingstonu, který nedávno uvedl řadu UltimateXX SDHC paměťových karet s podporou nové rychlostní třídy UHS-1.

Díky podpoře této technologie značené jako Ultra High Speed Class 1 (UHS-1 či UHS-I) představené ve specifikacích SD 3.0 dosahují paměťové karty Extreme Pro SDHC rychlosti zápisu a čtení až 45 MB/s, což odpovídá značení 300x.


Nové SDHC karty od SanDisku s podporou Ultra High Speed Class 1

Garantována je i nejnižší rychlost zápisu 10 MB/s pro bezproblémový záznam 1080p HD videa či 3D obsahu. Díky maximální rychlosti zápisu 45 MB/s (použit vlastní řadič SanDisku - Power Core) není problém ani sekvenční snímání ve vysokém rozlišení.

Paměťové karty obsahují vlastní systém korekce chyb (ECC) a SanDisk ke kartám nabízí roční licenci na software RescuePRO pro obnovu smazaných či ztracených souborů na kartě.

Dle výrobce jsou paměťové karty připraveny i do extrémních podmínek. Měly by být odolné proti vodě, vysokým i nízkým teplotám (rozsah pracovních teplot -25°C až 85°C), nárazu nebo vibracím a též proti rentgenovému záření a dokonce i magnetům.


Dostupné kapacity jsou 8 GB, 16 GB a 32 GB

SanDisk Extreme Pro SDHC UHS-I paměťové karty jsou dostupné již na e-shopu SanDisku ve velikostech 8, 16, 32 GB za ceny $100 (1800 Kč, 8 GB), $160 (2900 Kč, 16 GB) a $300 (5400 Kč, 32 GB), Samozřejmostí je i doživotní záruka.

Zdroje: www.dpreview.com, www.sandisk.com
reklama