reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SanDisk přichází s přehrávačem Sansa slotMusic a kartami s hudbou

17.10.2008, Jan Vítek, aktualita
SanDisk přichází s přehrávačem Sansa slotMusic a kartami s hudbou
Společnost SanDisk nedávno oznámila, že začne na trh dodávat karty microSD, které na sobě budou již nést hudbu. Nyní se již objevilo konkrétní řešení, které je doplněno přehrávačem Sansa, jenž je určen speciálně pro tyto karty a pak je tu...
Společnost SanDisk nedávno oznámila, že začne na trh dodávat karty microSD, které na sobě budou již nést hudbu. Nyní se již objevilo konkrétní řešení, které je doplněno přehrávačem Sansa, jenž je určen speciálně pro tyto karty a pak je tu ještě speciální edice zařízení "posvěcených" různými umělci.



Karty slotMusic bude ale také možné bez problémů použít v mobilních telefonech. Hudba je na nich uložena v bitrate 320 kbps, což by mělo stačit i těm nejnáročnějším a nejsou zde žádné zádrhele v podobě hesel či DRM. SanDisku se také podařilo ke spolupráci přimět společnosti EMI Music, Sony BMG, Universal Music Group a Warner Music Group.

Tyto nahrávací společnosti poskytly alba od následujících umělců a skupin: Abba, Chris Brown, Coldplay, Connie Talbot, Daughtry, Don’t Quit Fitness Bundle, Elvis Presley, Five Finger Death Punch, Jimi Hendrix, Jimmy Buffet, Katy Perry, Keane, Kelly Clarkson, Kiss, Leona Lewis, Lynyrd Skynyrd, Metro Station, MIA, Nelly, New Kids On the Block, Ne-Yo, Nickelback, Pussycat Dolls, Rihanna, Rise Against, Robin Thicke, Saving Abel, Shwayze, Solange, Sugarland, Tim McGraw, Toby Keith, Usher, Weezer a Young Jeezy. Seznam se bude přirozeně časem rozšiřovat.

Každá karta stojí 15 USD a je vybavena také malým USB adaptérem, aby se mohla bez problémů připojit i k PC. Přehrávač samotný přitom přijde na příjemných 20 USD a upravený přehrávač se jménem a obrázkem umělce a také s jeho albem na 1GB kartě bude stát 35 USD. Ovšem i když se zakoupeným albem dostaneme zároveň znovupoužitelný nosič, tak klasická CD přijdou na 10 USD a z internetových obchodů lze objednávat jednotlivé skladby za 0,89 - 0,99 USD. Otázkou tedy je, zda slotMusic získá potřebnou popularitu, když má především na webu silnou konkurenci. Nosiče v podobě microSD karet také nejsou zrovna ideální, protože jsou malé, a tudíž se mohou snadno ztratit a také bych moc neviděl výhodu v jejich možném použití pro jiné účely, protože co s tolika kartami?

Zdroj: DailyTech
reklama