reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate uvádí rychlá PCIe 4.0 SSD v edici Lightsaber na motivy Star Wars

8.4.2023, Milan Šurkala, aktualita
Seagate uvádí rychlá PCIe 4.0 SSD v edici Lightsaber na motivy Star Wars
Pokud jste fanoušci filmové série Star Wars, možná vás zaujmou nová SSD společnosti Seagate. Ta vydala novou řadu Lightsaber Collection Special Edition FireCuda PCIe Gen4 NVMe SSD s LED v podobě světelného meče.
Společnost Seagate přichází na trh s novou edicí svých úložišť Lightsaber Collection Special Edition FireCuda PCIe Gen4 NVMe SSD. Ta možná potěší fanoušky série Star Wars (Hvězdných válek), neboť na heatsinku je LED s obrázkem lightsaberu (světelného meče). Svítící dioda pak s tímto obrázkem vytvoří zmenšeninu světelného meče, kterou můžete mít ve vašem PC. LED může mít mít modrou nebo červenou barvu podle toho, na které straně Síly chcete být. To si navíc nemusíte vybírat při nákupu, protože v balení máte rovnou tři verze chladiče a sami si můžete vybrat, zda chcete mít SSD s nápisem Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi (v těchto případech s modrou LED) nebo Darth Vader (červeně svítící LED). Aby toto fungovalo, potřebujete 5V header na základní desce pro ovládání LED.
 
Seagate Lightsaber Collection Special Edition FireCuda PCIe Gen4 NVMe SSD
 
Nabízet se bude s kapacitami 1 TB a 2 TB, přičemž využívají rozhraní PCIe Gen4 a Seagate slibuje přenosové rychlosti až 7300 MB/s a životnost na 2550 TBW u 2TB verze (1TB varianta je na 1275 TBW). To napovídá, že interně jde o SSD FireCuda 530. Tam se hovoří o přenosových rychlostech 6000 MB/s u sekvenčního zápisu u 1TB verze a 6900 MB/s u 2TB varianty. Pokud jde o náhodné čtení, tam jde o 800K, resp. 1000K IOPS, u náhodného zápisu mají obě verze 1000K IOPS. Ceny těchto SSD byly stanoveny na 184,99 USD (1TB), resp. 289,99 USD (2TB).
 
Seagate Lightsaber Collection Special Edition FireCuda PCIe Gen4 NVMe SSD
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama