reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.5.2015, Milan Šurkala, aktualita
Nejpopulárnější český vyhledávač Seznam.cz upravuje svoje vyhledávání a nasazuje systém Jalapeňo, který má zlepšit kvalitu vyhledávání. Novinka má upřednostnit kvalitní obsah před nejrůznějšími formami webspamu. Anketa: Který vyhledávač používáte vy?
pidalin (1478) | 12.5.201522:31
Google, najdu tam na 3. stránce co hledam.
Seznam, najdu tam co neznam, občas i co hledam.

Před pár lety to byl jasnej Google, ale poslední dobou co ten vyhledávač na googlu měnej a zjednodušujou už nemá tolik výhod a možností filtrování a podobně jako dřív, teď už začíná doba, kdy použitim seznamu člověk nic nezkazí, aspoň teda při hledání místního obsahu na .cz stránkách. Google hledá čimdál hůř a má čimdál míň funkcí a seznam je naopak čimdál lepší. Dokonce i mapy od googlu jsem už zavrhnul kvůli pomalosti, seznam je prostě daleko rychlejší a ne, fakt to neni připojenim, potvrdilo mi to už několik lidí že google mapy jsou v ČR neskutečně pomalý. Ale nebejvalo to, bylo to stejně rychlý jako seznam ještě před pár lety. V tý době ale seznam ani neměl světový mapy takže google byl jasnej. Dneska už na něj lezu prakticky jenom když chci použít street view. Vyhledávač Google používam spíš ze zvyku, ale už mi nepřipadá tak jedinečnej a nejlepší jako dřív. Jo jako když to porovnam třeba s tabletojdnim Bingem kterej neumí absolutně nic tak je furt Google daleko na vrcholu. Seznam už je třeba daleko lepší než ten Bing.
Odpovědět1  0
Milan Šurkala (4555) | 12.5.201522:36
Tak mapy od Googlu můžu také potvrdit. Od posledního updatu je to takřka nepoužitelné.
Odpovědět1  0
pidalin (1478) | 12.5.201522:50
To už je nepoužitelné minimálně 3 roky. ;­-­) Nevim jestli přesunuli servery pro střední Evropu nebo co, ale takhle pomalý to fakt nebejvalo. Pamatuju si že jsem tam projížděl mapu normálně v reálnym čase bez načítání, teďka každej pohyb mapou znamená šílený dočítání okolí, v případě rychlejšího pohybu je to nepoužitelný a navíc mi od posledního updatu kdy změnili design přestal fungovat satelitní pohled. Místo toho je tam možnost přepnout se na google earth ale je tam jenom černá obrazovka. Používam Pale Moon a v něm to prostě nefunguje, tak ať jdou do háje, ten prohlížeč je na jádře Firefoxu, jenom má jiný GUI ­(starší­) tak nechápu proč to nejede když fe FF to jde.
Odpovědět1  0
Milan Šurkala (4555) | 12.5.201522:58
Ono je to ale i prohlížečem, na Chromu to jede docela svižně. Na FF mi to jede pomalu asi tak poslední rok, nevím, napamatuji si přesně.
Odpovědět1  0
pidalin (1478) | 12.5.201523:20
To nevim, Chromu se vyhejbam jak kolotočář pěknýmu designu.
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.