reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens A55 - Další lowendový trhák?

25.3.2003, Petr Hájek, článek
Siemens A55 - Další lowendový trhák?
Mobilní telefony a smartfouny s barevnými displeji se na nás dnes valí ze všech stran. Je proto potěšitelné, že navzdory celosvětové invazi highendových přístrojů je na trhu stále místo i pro staromódně pojaté monochromatické mobily. Jako třeba nový Siemens A55.

Siemens přichází s následníkem jednoho ze svých nejlépe prodávaných modelů v historii a je na první pohled jasné, kam s tímto kouskem míří - do kapes mladších mobilistů, případně prvouživatelů, kteří u svého přístroje nepotřebují MMS, IrDA, HSCSD, ani další tajemné dovednosti.

Nástupce Siemensu A50 - Siemens A55 nabízí polyfonické vyzvánění (4 předinstalované melodie), vyměnitelné kryty s klipsem a zvládá také třeba hlasitý odposlech. Mobil váží 84 gramů.

A55 si poradí s obvyklými obrázky, melodiemi a animacemi pro EMS, i Siemensácké "Calling Faces" tu najdeme - rychle lze rozlišit volající podle obrázku, který se dá přidělit každé samostatné položce v seznamu. Pro další personalizační úpravy si budou uživatelé moci přes WAP 1.2.1 stáhnout množství obrázků, melodií a animací přímo od mobilní komunity této značky.

Jak je u Siemensů zvykem, k přístroji se bude dodávat řada dalšího příslušenství - obaly, nabíječky, Car Kit, atd. Mobil se začíná prodávat v Evropě i Asii právě teď v březnu, cena je, jak rafinovaně sdělil Siemens, "konkurenceschopná ve své třídě" - opravdu velmi informativní...

Obrázek vpravo je náhled, klikněte si pro zvětšení a přelakování.

Zdroj: infoSync
reklama