reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens Xelibri - Siemens jak jej neznáte

28.1.2003, Petr Hájek, článek
Siemens Xelibri - Siemens jak jej neznáte
Ten podivný přívěsek, který si osoba vedle omotala kolem krku, má být brzy hitem, s jehož pomocí si klade Siemens za cíl dosáhnout většího tržního podílu. Lidé, kteří nevystrčí nos z domu bez toho, aby jim barva mobilu ladila k oblečení, tak budou mít skvělou příležitost, jak být ještě více styloví.
Tyto mobily neobvyklých rozměrů a tvarů budou disponovat pouze základními hlasovými funkcemi (na Bluetooth to moc nevypadá). Dle Siemensu by měly být skutečně prezentovány spíše jako módní doplňky, než přístroje ohromující množstvím voleb.

Ale nechme promluvit samotného George Applinga, prezidenta společnosti přes Xelibri: "Produkty Xelibri jsou módní doplňky, se kterými se dovoláte, dnes většina lidí stejně kupuje mobil spíš podle vzhledu než množství implementovaných funkcí, lidé také mají zvyk dávat svůj mobil na odiv. Toto ukazuje na módní potenciál mobilů, podobný jako třeba u hodinek, kabelek nebo bot. Zaobíráme se myšlenkou, kdy lidé budou vlastnit vícero mobilů a "oblečou" si podle nálady či toho kam právě míří ten pravý tvar a barvu."

Každá kolekce Xelibri bude mít 4 mobily a podobně jako ve světě módy, budou navrženy pro sezóny jaro/léto a podzim/zima.

Nejdříve se začnou prodávat v dubnu v Británii, Číně, Francii, Německu, Itálii a Španělsku, od září i v jiných zemích. Mobily by měly být k dispozici v omezeném množství (vsadím se, že tato informace Vás nechává ledově chladnými) a budou mít životní cyklus 12 měsíců - co tím chtěl asi básník říci? Že pak "vyjdou z módy"?

Siemensové, hlavně aby Vám zbyl čas i na S65...
Zdroj: infoSync
reklama