reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Silicon Graphics představuje platformu Altix ICE s Intel Xeon 5500 procesory

2.4.2009, Marek Štelčík, aktualita
Silicon Graphics představuje platformu Altix ICE s Intel Xeon 5500 procesory
Společnost Silicon Graphics (SGI) dnes uvedla další řešení pro podniky a obchodní společnosti s datově náročným výpočetním prostředím. Společně s nedávným uvedením procesoru Intel Xeon 5500 series (s kódovým označením Nehalem), ohlásila...
Společnost Silicon Graphics (SGI) dnes uvedla další řešení pro podniky a obchodní společnosti s datově náročným výpočetním prostředím. Společně s nedávným uvedením procesoru Intel Xeon 5500 series (s kódovým označením Nehalem), ohlásila společnost Silicon Graphics zapracování nové generace procesorů do její integrované platformy Altix ICE. Platforma má pomáhat organizacím vyvarovat se nákladných, výkonových neefektivit, které se mohou vyskytnout při náročném zpracovávání velkých datových souborů, při němž dochází k zahlcení poměrně pomalé paměti, I/O (vstupu/výstupu) i propojovací infrastruktury jiných komoditních Linuxových clusterů.



Nový systém poskytuje spolehlivější, škálovatelný výkon a získává dle zprávy náskok až 140 procent napříč různými druhy datově náročných aplikací, včetně aplikace Fluent, určené pro výpočet dynamiky proudění kapalin (CFD), VASP pro simulace nebo WRF modely počasí. Společnost SGI uvádí i příklady z praxe, kdy model externího proudění kolem nákladního vozu (14 milionech buněk) byl testován na 64 jádrech systému Altix ICE 8200EX s procesory Intel Xeon 5500 s frekvencí 2.93 GHz. Na novém systému SGI běžel test 1,73x rychleji než Altix ICE 8200EX s procesory Intel Xeon X5472 s pracovním taktem 3.0 GHz. Systémy SGI Altix ICE 8200EX a SGI Altix XE s procesory Intel Xeon 5500 jsou již dnes v prodeji. Kompletní technickou dokumentaci nabízí společnost na svých webových stránkách.

Zdroj: TZ SGI
reklama