reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Skříň pro HTPC – možnosti a inspirace

7.11.2008, Petr Štefek, článek
Skříň pro HTPC – možnosti a inspirace
V dnešním článku se podíváme na některé z možností, které se nám při stavbě našeho dokonalého HTPC nabízí. Artikl není seznamem všech dobrých řešení a návodem, jak vybrat nejlepší skříň, ale spíše inspirací pro zájemce, které seznámí s možnostmi.
Sunbeam je značka, kterou všichni znají především jako výrobce akrylátových skříní s podsvícením. Efekt průhledné skříně s komponenty uvnitř je neoddiskutovatelný v případě klasického stolního PC. V případě „obývákového“ HTPC je již nasazení poněkud sporné, neboť zvlášť pro druhé pohlaví může být představa průhledné skříně se „škaredými“ komponentami a větráky takřka smrtící.


Sunbeam Acrylic HTPC - UV-B podsvětlení poprvé

Akrylát je zcela průhledný, a tak je jasné, že některé součásti jako je dokovací část pro přídavné karty nebo ventilátory, budou poněkud bít do očí. Všechno se napraví, když se samotná skříňka napěchuje hardwarem. Za menší příplatek můžete získat modré (UV) poosvětlení, které ovšem vypadá v tmavé místnosti velmi efektně. Otázkou zůstává do jaké míry rušivě.


Sunbeam Acrylic HTPC - UV-B podsvětlení podruhé

Rozměry Sunbeam Acrylic HTPC jsou 475x440x195mm, což opět znamená, že skříň není žádný prcek. Pro pevné disky je vyhrazeno 8 3.5“ a pro mechaniky blu-ray nebo DVD rovnou dvě místa. Opět tedy máme pro datový sklad poměrně velké možnosti.


Akrylátová skříň v praxi

Do skříně Sunbeam opět lze osadit libovolnou desku formátu ATX, takže nejste omezení na malé mATX desky, které mohou v některých případech skrývat problémy v podobě nedostatku rozšiřujících pozic pro náročné uživatele.Cena tohoto HTPC casu se pohybuje i přes relativní jednoduchost okolo 5000 korun.

reklama