reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Soutěž Gigabyte P55: ukažte, co umíte s i3 a i5 - vyhodnocení

2.4.2010, Martin Kuchař, soutěž
Soutěž Gigabyte P55: ukažte, co umíte s i3 a i5 - vyhodnocení
Gigabyte ve spolupráci s Intelem představuje další z řady soutěží pro milovníky přetaktování. Vlastníte desku Gigabyte s chipsetem P55 a máte k ní patřičný procesor? Pohrajte si s nastavením a ukažte, že jste opravdoví mistři v oboru. Doplněno o vyhodnocení.
Na závěr samozřejmě to nejdůležitější - počítání výsledků celé soutěže. Jednotlivé časy z obou testů totiž sami sobě zcela neodpovídají a je třeba je přepočítat, abychom dostali jeden směrodatný výsledek. Zjednodušeně řečeno tak má jeden test větší váhu než druhý a to je samozřejmě třeba zohlednit i v celkovém hodnocení.

Tento faktor jsme nemohli ovlivnit, neboť je dán přímo ze společnosti Gigabyte, avšak vzorec se nám zamlouvá, a tak není důvod jej měnit.

Finální výsledek = Intel Burn Test (v sekundách) / 10 + Super Pi 1 M (v sekundách)


Příklad:


V testu Intel Burn Test jsme naměřili čas 119,67 sekund a v programu Super Pi s výpočtem na 1M pak 10,374 sekund. Finální výsledek získáme po dosazení do vzorce:

Finální výsledek = 119,67 / 10 + 10,374 = 22,341 (sekund)

Věříme, že je vše jasné. Každý si navíc bude moci ověřit výsledky ostatních, jelikož se budou shromažďovat v této sekci na našem fóru. Absolutním vítězem soutěže bude ten, kdo dosáhne nejnižšího finálního výsledku podle výše uvedeného vzorce. V případě shody rozhodne lepší čas v programu Intel Burn Test.

Zajímavé odměny v podobě základních desek Gigabyte však čekají pro 3 nejlepší (viz 1. kapitola) a pro další 3 náhodně vybrané účastníky splňující pravidla soutěže.




Závěr


Přejeme všem hodně štěstí a doufáme, že při odesílání výsledku na nic nezapomenete a nebudeme tak muset zbytečně diskvalifikovat soutěžící, kteří si s testováním a měřením dali jistě hodně práce.

Celá soutěž je jasně postavena a díky specifikaci na procesory z rodin Core i5 a Core i3 se dá očekávat, že se jí zúčastní poměrně velká skupina uživatelů, počítaje méně i více zvučná jména česko-slovenské overclocking scény.

V případě jakýchkoliv nejasností využijte diskuzi pod tímto článkem, kde vám všechny dotazy, prosby a jiné záležitosti rádi vysvětlíme.
reklama