reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Soutěž o nejlepší casemod

4.9.2006, Karel Polívka, článek
Soutěž o nejlepší casemod
Na základě účasti v soutěži o nejlepší wallpaper přinášíme další tvůrčí výzvu, tentokrát o schopnosti zacházení s fyzickými nástroji na rozdíl od těch "virtuálních". Jde o casemodding, čili pokud preferujete spíše pilku než Photoshop, mohla by Vás zaujmout.
Samotný nadpis tohoto příspěvku je v podstatě všeříkající, nicméně pro ujasnění je třeba říci, že se jedná o soutěž o nejlepší vlastní úpravu počítačové skříně, potažmo počítače jako celku i s komponenty, ať už jde pouze o exteriér, pouze interiér, nebo kombinaci obojího (za pouhé nainstalování různých koupených "vychytávek" se bude bodovat velmi málo).


Podmínky pro zařazení do soutěže


Pro zařazení prezentace svého casemodu je třeba v kategorii "Další aktivity fóra" v sekci "Soutěž o nejlepší casemod" vytvořit nové téma, jehož nadpis bude v následujícím formátu: "username_casemodXX" (čili v případě uživatele "Petr", by nadpis tématu prvního casemodu byl: "Petr_casemod01, dvojčíslí značí pořadí očíslování casemodu od jednoho uživatele).

Do prvního příspěvku takovéhoto tématu bude posléze třeba přiřadit minimálně 7 fotografií o minimální šířce 800px, které musí znázorňovat následující:
  • Kolmý pohled zepředu
  • Kolmý pohled na levou bočnici
  • Kolmý pohled na pravou bočnici
  • Kolmý pohled na zadní část
  • Kolmý pohled dovnitř skříně po odstranění bočnice
  • IZO pohled z takového úhlu, z kterého bude vidět přední strana, vrchní strana a jedna boční strana.
  • Dle vlastního uvážení (může například zabírat detail něčeho podstatného)

Kromě samotných fotek je třeba ještě dodat komentář popisující to, co bylo při úpravách použito, jak byly dané úpravy provedeny apod.

Pokud bude vše odpovídat, bude prezentace casemodu společně s komentářem zařazena do patřičné sekce, kde bude možné o něm diskutovat, hodnotit a zároveň tím dojde k zařazení IZO fotografie do nové galerie, z které jich bude (opět jako u výzvy pro talentované týkající se wallpaperů s HW tématikou) vždy náhodně 5 vybráno a následně zobrazeno v horní části hlavní stránky diskuzního fóra Světa hardware.

Protože je třeba brát ohled na povahu úprav, rozhodli jsme se rozdělit hodnocení na dvě oblasti:

Funkční úpravy - hodnocení a výběr nejlepšího casemodu z tohoto úhlu pohledu bude mít na svědomí
Jan Vítek
, tedy autor Světa hardware mající u nás dlouhodobě na svědomí tématiku chlazení a počítačových skříní. Po ukončení příjmu nových prezentací (tedy dne 1.11.2006) bude vybrán 1 casemod, který v této oblasti obdrží od Jana Vítka nejvyšší počet bodů.

Funkční úpravy
Bodů
Funkčnost úprav z hlediska chlazení - logika a promyšlenost rozložení chladících prvků
0 až 6
Funkčnost úprav z hlediska hluku - mřížky, regulace otáček, kvalita ventilátorů, odhlučnění disků, pasivní chlazení
0 až 6
Čistota a kvalita provedení - dílenské zpracování, pořádek v kabelech, zarovnané hrany po řezání, kvalita barvení atd.
0 až 3
Estetický dojem - barevné sladění, decentnost
0 až 3

Vizuální úpravy - hodnocení a výběr 3 nejlepších casemodů z tohoto úhlu pohledu bude podléhat Vašemu úsudku, tedy registrovaných čtenářů Světa hardware. Kromě samotného nápadu a jeho zdárné realizace byste zde měli zohledňovat také následující:
  • Celkovy estetický dojem - barevne sladění, decentnost
  • Estetické úpravy - LCD displeje, katody, diody, okna, gravírování, UV
  • Čistota provedení úprav - barvení, zakomponování prvků, zpracování atd.

Témata obsahující potřebné fotografie casemodu a komentáře je možné vytvářet už nyní, nicméně zařazovat do galerie se začnou až tehdy, kdy bude do soutěže přihlášeno minimálně 5 casemodů. Příjem prezentací casemodů do této soutěže je možný až do 30.10.2006 včetně. Následující den 1.11.2006 sice už nebude příjem možný, nicméně všechny casemody zařazené v patřičné galerii bude možné hodnotit z hlediska vizuálních úprav a komentovat ještě po dobu dalších 7 dní (tedy do 8.11.2006 včetně).

Hodnocení témat je v rámci diskuzního fóra možné od 1 do 5 bodů (1 = podprůměrný, 5 = vynikající). Až odezní i tato doba, vyhlásí se anketa, v které bude anketní otázky reprezentovat 10 casemodů z galerie, které získaly nejvyšší ohodnocení (v anketě bude mít každá možná odpověd následující formu: "username_casemodXXˇa zároveň bude odkazem na inkriminovanou prezentaci). Tato anketa bude trvat dalších 7 dní, tedy do 15.11.2006 včetně.

Na základě výsledků této ankety se vyhlásí první tři casemody s nejvyšším hodnocením. V rámci diskuzního fóra SHW se posléze vytvoří samostatná stránka, která bude obsahovat veškeré informace o těchto nejlepších casemodech (autora, fotografie, komentáře) a na kterou bude vést nový odkaz "Nejlepší casemody" umístěný v horní šedivé liště, kde jsou například odkazy na Laboratoř SHW anebo přehled ocenění. Společně s tím obdrží autoři těchto casemodů první (tedy základní) ocenění za casemodding:


Z naší strany dostanou tvůrci těchto nejlepé ohodnocených casemodů malou pozornost - tričko s logem Světa hardware.

Pokud byste měli ve spojitosti s touto aktivitou nějaké dotazy nebo připomínky, směrujte je přímo na naše diskuzní fórum do tématu "Články od čtenářů - dotazy/připomínky" v sekci "Provoz diskuzního fóra".
reklama