reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Titanfall 2 se prodával tak špatně, že už byl zlevněn na polovinu

21.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Titanfall 2 se prodával tak špatně, že už byl zlevněn na polovinu
Ještě před nástupem hry Titanfall 2 na trh se objevovaly hlasy varující před tím, že pro to aktuálně není vhodná doba a že výsledné prodeje mohou vývojáře a distributora velice zklamat. To se nakonec stalo a v reakci na to se cena hry propadá.
Titanfall 2 přišel na celosvětový trh 28. října, a to pro PC i PS4 a Xbox One, přičemž firma Cowen & Company už před tím varovala, že prodeje mohou být pro společnost EA znamenat velké zklamání. Analytici varovali, že Titanfall 2 je přímo vmáčknut mezi dva další velice očekávané tituly, a to Battlefield 1 a Call of Duty: Infinite Warfare, které také patří mezi FPS střílečky. Předpokládali přitom, že to bylo v rámci strategie firmy EA, která chtěla pomocí Battlefield 1 a Titanfall 2 zasadit úder konkurenčnímu Activisionu a jeho novému Call of Duty. Ostatně tato hra se vyznačuje i tím, že její trailer se řadí mezi nejneoblíbenější videa na YouTube, a tak v EA asi cítili příležitost. Nicméně dopadlo to nakonec tak, že se EA střelilo do vlastní nohy, jak ukazují chabé prodeje nového Titanfall.





O tom se rovněž říká, že musel zaskočit za Mass Effect Andromeda, který původně měl přijít na trh po boku Battlefield 1, ale nyní už je jasné, že přijde nejdříve příští rok na jaře. Díru po něm tak zalepil Titanfall 2, což moc dobře nevyšlo a distributor se v reakci na chabé prodeje rozhodl podstatně snížit cenu. Chabý zájem mají také hráči Xboxu, pro které byl první díl Titanfall exkluzivní titul, a tak se očekávalo, že dvojka zaujme především je. Nicméně aktuálně se Titanfall 2 pohybuje na 23. místě mezi nejvíce hranými tituly.

Nehledě na statistiky je tu jeden nejdůležitější ukazatel úspěchu, a to fakt, že hra je krátce po svém vypuštění zlevněna. Ještě před nástupem prodejních akcí, jako je Black Friday, byl Titanfall zlevněn ze 60 dolarů na 36 pro členy Xbox Live Gold. PC verzi si můžeme v obchodě Origin koupit zlevněnou přesně o třetinu, čili za 40 eur a v případě verze Deluxe je to stejná sleva na 53,30 eur. Jenomže k tomu můžeme právě na Originu přidat ještě dalších 20 procent zadáním kódu TITAN20, což sníží cenu základní verze na 32 eur a Deluxe na 42,60 eur. To je dobrá zpráva pro nás, ale špatná pro prodejce a vývojáře, kteří se nebudou moci zahojit ani na dalších slíbených mapách a herních režimech, které mají být k dispozici zdarma.

Titanfall 2 přitom sbírá celkem slušná hodnocení, i když ne bombastická, ale dá se říci, že kdyby přišla ve vhodnější okamžik, vydělala by mnohem více. Takto je přímo ohrožen i další případný díl, i když tvůrci (Respawn) to zatím nechtějí připustit. Nyní se ale stejně zaměří na svůj další titul, který se bude odehrávat v universu Hvězdných válek, což většinou samo o sobě znamená poloviční úspěch.

Zdroj: wccftech
reklama