reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 možná je nejrychleji se šířící operační systém od Microsoftu, ale jeho Anniversary Update je na tom spíše naopak. Navíc se na nej nabalují další problémy, neboť nová aktualizace způsobuje, že počítač se chytne do rebootovací smyčky.
ticho.cz (51) | 7.10.201616:36
Kumulativní aktualizace pro Windows 10 Version 1607 pro systémy x64 ­(KB3194496­)
Úspěšně nainstalováno dne 30.09.2016

Žádná komplikace u mě nenastala.

Průser vidím, že se instalace nových build edicí W10 Anniversary Edition sama spustí,
aniž by uživatel odklikl souhlas. Automaticky se restartují a začnou
hodinu instalovat, což v pracovním procesu je dost o průser.
Proto jsem na všech PC zaškrtl volbu odložit aktualizace funkcí
a upravil dobu aktivního používání, aby se automaticky nerestartoval Win10
při pracovní době :­-­)

Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4555) | 9.10.201612:36
Vypadá to, že u mě na notebooku to také proběhlo v pohodě. Pro jistotu při instalaci vyhozena všechna periferní zařízení, vypnut antivir... Tak snad se neobjeví nějaký čertík později.
Odpovědět0  0
Aldo (14) | 7.10.201610:59
Situace nebyla tak dramatická jak ji popisuje autor článku, a Microsoft reagoval rychle, vydáním nové aktualizace. Problém se vyskytl u buildu 14393.222, pro PC. Sám jsem byl touto aktualizací postižen jako tester ­(insider­), tudíž jsem záležitost sledoval, rovněž další postižení byli též testéři. Ti s případnými problémy ovšem musí počítat, je to riziko které na sebe vzali s plným vědomím a dobrovolně. Zároveň mohou kdykoli z testovacího programu vystoupit. Pokus o instalaci tohoto buildu končil u postižených počítačů neúspěchem a vrácením do předešlého stavu, přitom se vzhledem k aktualizační politice Microsoftu, nabídla tato aktualizace opět ke stažení a instalaci. To bylo ovšem možné odložit. Problém vidím ovšem trochu v tom, že Microsoft tento problém nikde nekomentoval ­(alespoň já jsem komentář k němu nikde neobjevil­), ale to je, zdá se, u nich dost časté, k jejich škodě.
Odpovědět0  0
cert123 (54) | 7.10.201610:25
Taky me uz postihl. Problemy nemam, ale vratily se mi aplikace, ktere jsem uz odinstaloval a misto prihlasovaciho okna mam zpet tu zbytecnou obrazovku navic. Snad budou shell skripty, kteryma jsem se toho bordelu zbavoval, jeste fungovat.
Odpovědět0  0
M0RGAN (248) | 7.10.20162:52
"Pracujeme na aktualizacích 91%.
Nevypínejte počítač, bude to chvíli trvat.
Počítač se několikrát restartuje.­"

A běží to tak na notebooku už druhý den a nic. Ani ty restarty nejsou. Pomohlo vrátit se k předchozí verzi Winů, dal jsem aktualizovat a zase se stejným výsledkem ­(naprosto stejným, zásek na stejném procentu­)...
Mají štěstí, že jedu primárně na stolním, kde mám navíc zálohovaný systém, protože by mě tím jinak pěkně naštvali.
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 6.10.201613:38
Mně se od toho updatu stává že někdy při startu na tý obrazovce VÍTEJTE ­(nebo jak se to jmenuje ve Win 10­) vidim na pozadí tapetu zamykací obrazovky a někdy ne. Ten systém je prostě jeden velkej nedodělek, z alfa verze už jsme možná v beta verzi. :­-D A sesypal jsem to už asi 3x tak že to bylo potřeba uplně přeinstalovat včetně zformátování disku. Nejstabilnější Win je furt XP.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 6.10.201612:40
Upřímně, díky takovým zprávám po Win10 zatím netoužím.
A to že aktualizace takhle zprzní PC, je docela krutá chyba Microsoftu.
Odpovědět0  0
gin (8) | 6.10.20169:38
Objavit chybu v cudzom kode, je podla mna o vela tazsie ako v pisanom texte. Aspon co sa tyka casoveho hladiska. Neviem akym sposobom pracuju v MS, ale ak nie je kod riadne zkomentovany, co ma robit, tak najskor ho musi ina osoba preluskat a riadne pochopit, co nie je prave jednoduche. iekolkokrat som chcel pre svoje produkty vyuzit cudzi kod a parkrat som to radsej vzdal a vytvoril si vlastny.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4555) | 6.10.20169:56
Chyba v softwaru je především proti opravě normálního textu spíše dvoufázový proces. U normálního textu je člověk slepý vůči vlastním chybám stejně jako je u programování slepý vůči postupům práce se softwarem, které by ho ani nenapadly. Proto je tady dobré mít někoho, kdo to otestuje, má i jiné nápady, co otestovat, zjistit, co funguje špatně a pak to předat zpět programátorovi, který tu chybu najde nejrychleji, pokud ví, co je špatně. Zásadní problém u programování je tedy ten, že programátor často nepřijde na to, že je něco špatně, neboť jej daný scénář nenapadne otestovat. Tester by neměl ani tak louskat kód, rozumět mu a hledat chyby, spíše jen programátorovi říci, za jakých podmínek ta chyba vzniká.

Příklad ze života. Na vysoké škole jsme ve skupince tří lidí vyvíjeli simulaci operačního systému ­(jednoduchou simulaci DOSu v Javě, vytváření virtuálních složek a souborů, mazání a podobně­). Byli jsme v podstatě dva programátoři a třetí kamarád pak testoval. My dva vývojáři jsme otestovali snad všechno, všechny scénáře, validní i neplatné vstupy, ošetření chyb, které nás napadly. Plni hrdosti nad vykonaným dílem jsme to předali našemu testerovi s tím, že tam nemůže najít chybu. První klávesa, kterou zmáčkl, shodila celou aplikaci. Nás totiž vůbec nenapadlo, že by někdo nemusel zadat žádný vstup a zmáčknout jako první klávesu Enter. Nám předal popis chyby a my už věděli, kde to zhruba máme hledat.
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 6.10.201612:38
To je vypráskaná historka :­-D
Člověk co něco tvoří ­(píše, programuje­) může do znaků čumět třeba celý den a problém nejít, pak přijde někdo jiný, mrkne a vidí.
Na střední jsme takhle programovali CNC program a kámošovi to v simulaci jezdilo jinak než chtěl, docela se s tím trápil a pak někdo přišel, kouknul a řekl: ­"Tady máš špatné znamínko.­"
Ta to prostě je :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.