reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vyjádření NVIDIE o aktuální nedostupnosti nových GeForce 8800 GT v ČR

8.11.2007, Karel Polívka, aktualita
Vyjádření NVIDIE o aktuální nedostupnosti nových GeForce 8800 GT v ČR
Nikoho nejspíše nepřekvapí, že díky výkonu a hlavně ceně nových grafických karet od NVIDIE GeForce 8800 GT 512 MB (my jsme například testovali tuto kartu v podání výrobce ZOTAC a navíc z OC edice AMP!) je po těchto kartách obrovská poptávka,...
Nikoho nejspíše nepřekvapí, že díky výkonu a hlavně ceně nových grafických karet od NVIDIE GeForce 8800 GT 512 MB (my jsme například testovali tuto kartu v podání výrobce ZOTAC a navíc z OC edice AMP!) je po těchto kartách obrovská poptávka, kterou není možné v současnosti pokrýt. V této spojitosti se k nám dostalo oficiální prohlášení ze strany NVIDIE ohledně momentální nedostupnosti grafických karet GeForce 8800 GT 512MB v ČR, proto by byla škoda jej nezveřejnit, ať je prostor pro diskuzi:



"Protože se hromadí různé fámy a dohady o dostupnosti karet v ČR, rád bych vše uvedl na pravou míru.

Ano, s GeForce 8800 GT je problém v tom, že poptávka převyšuje mnohonásobně naše současné možnosti. Do nynější doby bylo do ČR dovezeno několik stovek karet, které byly vyprodány během pár desítek minut. V současnosti evidujeme v ČR objednávky na několik tisíc kusů a větší část budeme schopni uspokojit až koncem tohoto měsíce.

Zaznamenali jsme také dost velké rozdíly oproti našim doporučeným cenám, což je důsledek obrovské poptávky, kde někteří prodejci zneužívají situace a prodávají karty za mnohem výšší ceny, než by měli. Každopádně předpokládáme, že koncem měsíce listopadu bude už situace normální a karet dostatek." uvedl Igor Staněk, PR manager EE, NVIDIA.
reklama