reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.1.2015, Jan Vítek, článek
Nabídka mechanických klávesnic na trhu se neustále rozšiřuje, přibývají noví výrobci, ale ceny v podstatě zůstávají stejné. Má tedy smysl si takovou klávesnici pořídit, když membránová klasika je desetkrát levnější? A podle čeho si vybírat?
maxXxicz (5) | 7.1.201613:45
Klávesnici Zalman, která je zmíněna v článku jsem vyzkoušel a taky velice rychle vrátil... u dvou kusů stejný problém... Klávesa ­(např. Shift­) při dlouhém stisku někdy ztrácela kontakt... Což je u herní klávesnice opravdu tristní... Teď používám membránovku od Microsoftu a hledám za ni náhradu... zatím mě nic na poli mechanických klávesnic neoslnilo na tolik, abych za to ty peníze dal.
Odpovědět0  0
MarceL23 (6) | 28.12.201513:21
Nevíte někdo, jak vytáhnout čepičku z mechanické klávesnice, nevím jestli to jde i normálně rukou, zkoušet to nechci, nechci ji zničit. Konkrétně klávesnici mám Ozone Strike Pro.
Odpovědět0  0
BlackRider (105) | 26.10.201514:09
Fakt nechapu kteryho pitomce napadlo rikat klasicky mikrospinacovy klavesnici mechanicka. Urcite nakej maketingovej frajirek a ovce mu ten nazev zerou.
Membranova klavesnice neni o nic min mechanicka nez mikrospinacova. Jedinej rozdil v samotnym spinani je, ze misto kovovy pruziny je tam guma. Guma muze zpuchret a kov zase z korodovat, ale co dela klavesnici prijemnou neni material pruzeni, ale zpusob ulozeni klavesy. U mikrospinacu visi klavesa za prostedek. Pokud se clovek netrefi doprostred klavesy celej mechanismus se ohne a dochazi k nadmernymu opotrebeni vedouci k zadirani klaves. Membranovy klavesnice sou uchyceny po okrajich, takze dochazi k mnohem mensimu namahani a opotrebeni.
Moc dobre si pamatuju jaka uleva byla prejit z mikrospinacovych klavesnic na membranovy. Tenhle pokus zpenezit zastaraly technologie mne fakt dokaze rozesmat...
Odpovědět1  2
eMKejx (89) | 27.4.201520:23
od Roccatu tiez s Cherry MX, aj s numerikou alebo TKL bez numeriky.
Odpovědět0  0
elder (17) | 24.4.201510:13
Po roce 89 byla mechanická klávesnice zcela standart za cenu kolem 2500 Kč ­(myš stála 1500­). Do dneška mám jednu doma a je zcela stejně funkční jako na začátku jen trochu vyhlazená ­(popisky jsou odlité­) Aktuální situaci nechápu.
Odpovědět0  1
Gregi (51) | 26.1.201518:27
Mal som uz par klavesnic na stole. No postupom casu clovek prechadza osobnou i spolocenskou premenou a podla toho sa prisposobovala i klavesnica :­-­). Na predposlednej manzelka pocula kazdy tuk do A4Tech G800MU. Vynikajuca na hranie, no na pracu dost nevhodna a hlavne zabera zbytocne prilis miesta. Tak ako adept nahradnika sa stala Trust GXT 280 LED. Super ticha, nizky zdvih, dobre 3 farebne podsvietenie ... no nevhodna napr. na hry kde mackate 6 klaves naraz ­(na FPS, MMO .. Winter Games zvladne­). To vsak uz je minulostou. Mne ucel splnila. A dat za klavesnicu 100 EUR to je zlocin.
Ako pise Luk, nic noveho poriadne nepriniesli. Len drobne upravy za cenu x nasobne vyssiu.
Inak ak si niekto nostalgicky spominate na IBM klavesnicu, mozete jej nahradnika mat uz za 80$ :­-­)
http:­/­/pckeyboard.com­/page­/UKBD­/UNI0P4A
Odpovědět0  0
pyramidak (10) | 26.1.201515:30
Tak cenově bych akceptoval jedině Zalmana. Řekl bych, že je levnější si koupit vodě odolnou klávesnici za 400 Kč 10x po sobě, než jednu za 4000 Kč. Protože za dva roky jakákoliv klávesnice bez pracného čištění, a pravděpodobně i s čištěním, bude vzhledově a funkčně na kraji použitelnosti.
Odpovědět0  1
jakubn_ce4you (4) | 23.1.201512:05
Ja teda pouzivam Logitech UltraX a nemohu si vynachvalit, hlavne je i dost ticha, takze vecer nerusim manzelku.

Jenomze uz ji nevyrabeji, a porad nevim, co koupit jako nastupce....
Odpovědět1  0
bensson (1) | 23.1.201522:23
Logitech Illuminated keyboard K740 :)
Odpovědět2  0
xls (62) | 23.1.201511:26
Jako člověka, který sedí u klávesnice pár desetiletí od rána do večera, mě klávesnice velice zajímají. Přesto mi přijde neustálé chválení mechanických tlačítek jako dost mimo, hlavně při úsměvné představě, že bych vyplázl pár tisíc za klávesnici a pak bych si tam měl dávat české popisky.
Ze svého hlediska považuji naopak za klíčové ­"ergonomické­" klávesnice, tj. v podstatě jen řada MS natural. Kdyby někdo zkombinoval podobný koncept s mechanickými tlačítky, tak by to určitě stálo za vyzkoušení a cena by roli nehrála. Rovné klávesnice mohou mít pak tlačítka jaké chtějí, do nich bych neinvestoval.
Odpovědět4  3
Luk Skywalker (510) | 26.1.201511:36
Byly doby, kdy jsem do klávesnice ­"mlátil­" od rána do večera a vždycky mi klávesnice za pár set vydržela dlouho. Nyní už trávím u svého PC méně času ­(více času strávím u pracovních počítačů­), takže pro mě jsou mechanické klávesnice naprostá zbytečnost. V podstatě neznám člověka, který by ji smysluplně využil, snad jen autora knih, který by je psal jak na běžícím pásu.
Kdysi nebyly a taky se bez nich všichni obešli, ale výrobci potřebují pořád něco vyrábět a prodávat o tom to celé je.
Odpovědět0  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.