reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Willcom 03 - Špička mezi Windows Mobile komunikátory

20.10.2008, Pavel Bureš, aktualita
Willcom 03 - Špička mezi Windows Mobile komunikátory
Společnost Sharp vyrábí kapesní počítače již několik let, na českém trhu však nejsou její produkty příliš známé, prodávají se totiž zejména v Asii. Nadšenci si nejspíše vzpomenou na modely Zaurus, které do vínku dostaly operační systém Linux....
Společnost Sharp vyrábí kapesní počítače již několik let, na českém trhu však nejsou její produkty příliš známé, prodávají se totiž zejména v Asii. Nadšenci si nejspíše vzpomenou na modely Zaurus, které do vínku dostaly operační systém Linux. Přístroje Willcom jsou jiné, sází totiž na Windows Mobile společnosti Microsoft.

Nejnovějším Windows Mobile přístrojem, který vyrábí Sharp, je Willcom 03. Tento komunikátor používá Windows Mobile 6.1 Professional a mezi jeho hlavní přednosti patří ohromný displej 3" dotekový LCD displej, který nabídne rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Komunikátor váží 135 gramů a jeho rozměry jsou 50 x 116 x 18 mm. Z bezdrátových technologií nechybí Bluetooth, Wi-Fi, infračervený port, Willcom disponuje dokonce i přijímačem televizního vysílání. O dostatek výkonu se stará procesor Marvell pracující na frekvenci 520 MHz, pro běh programů je k dispozici 128 MB RAM. Operační systém zabírá část 256 MB Flash ROM paměti, zbytek lze využít pro uložení uživatelských dat. Paměť je možno rozšířit microSD kartami.




Podle specifikace výrobce vydrží komunikátor maximálně 6 hodin hovoru či 420 hodin v pohotovostním režimu. Podle informací, které máme v současné době dispozici, se Willcom 03 nebude s největší pravděpodobností prodávat v České republice, zájemci si tedy tento unikátní přístroj budou muset dovézt ze zahraničí.

Zdroj: Willcom
reklama