reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 přijdou v létě, budou zdarma i pro piráty

18.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 přijdou v létě, budou zdarma i pro piráty
Microsoft učinil oficiální prohlášení, v němž sdělil, že operační systém Windows 10 přijde na trh v létě, a to ve 190 zemích a 111 jazykových verzích. Potvrdil také, že pro majitele licencí na předchozí verze půjde o upgrade zdarma.
Microsoft bohužel neuvedl přesnější datum vypuštění nového systému Windows 10 na trh, ale to nejspíše proto, že ani jeho tvůrci to sami nevědí. Není tak ani jasné, co je myšleno oním letním termínem, tedy zda máme očekávat nástup Windows 10 ještě před koncem prázdnin, nebo tím Microsoft prostě myslí třetí kvartál tohoto roku.






Bylo však potvrzeno, že pro uživatele Windows 7, 8 a 8.1 bude nový systém zdarma, přičemž zde musíme zdůraznit, že opravdu nepůjde o časově omezený upgrade pouze na rok. Tyto dezinformace se objevily poté, co Microsoft uvedl, že upgrade zdarma budeme moci provést do roka po uvedení Windows 10 na trh.

Microsoft se navíc rozhodl k velmi zajímavému kroku. Chce totiž nabídnout Windows 10 zdarma nehledě na to, zda uživatel provozuje legální nebo pirátskou verzi staršího systému. Jde mu především o počítače v Číně (na niž možná bude tato akce omezena), kde se provozují stovky milionů počítačů s nelegálními systémy Windows. Pro ně si Microsoft připravil také Cortanu, která bude mluvit mandarínsky. Chystá se na nás také nový způsob přihlašování se jménem Windows Hello využívající biometriku. Ten má nahradit klasická hesla, ale ta budeme samozřejmě moci používat i nadále.





Microsoft také na svém blogu uvedl, že někteří uživatelé telefonů Xiaomi Mi4 budou moci vyzkoušet testovací verzi Windows 10. Firma je na další informace skoupá, ale můžeme se dočkat i toho, že telefon Xiaomi budou v budoucnu moci pracovat i s Windows 10 a snad používat i dual boot, čili nabídnou uživateli možnost využití Androidu a Windows.

Zdroj: Hexus.net
reklama