reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 7 RC vs. Windows Vista

22.5.2009, Petr Štefek, článek
Windows 7 RC vs. Windows Vista
Dnes se podíváme, jak si vedou po výkonnostní stránce Windows 7 ve verzi 32/64-bit ve srovnání se starším operačním systémem Windows Vista. V testu jsme bohužel nemohli uvést konkrétní čísla, a tak se budete muset smířit s poměrovými grafy, které ovšem ledacos napoví.
Dnešní článek nebyl úplně standardním výkonnostním srovnáním, protože nám chyběly hodnoty v grafech a bližší popisky, ale vzhledem k tomu, že Microsoft nevidí benchmarkování tohoto nového OS moc rád, tak jsme bohužel nemohli jinak. Jak se říká, není dobré bosou nohou kobru dráždit.



Věřím, že jste si i z poměrových grafů udělali dobrý obrázek o tom, že nové Windows 7 jsou po výkonnostní stránce totožné s Windows Vista, což je na zbrusu novou předprodukční verzi docela dobrý obrázek a jasně se ukazuje, že jádro Windows 7 toho má s Windows Vista společného opravdu hodně. Pokud rádi holdujete počítačovým hrám, tak bez obav Windows 7 RC vyzkoušejte. Za celou dobu testování jsem nenarazil na nekompatibilitu nebo nestabilitu systému.



Celkově je práce s Windows 7 opravdu příjemná a oproti Windows Vista také velmi svižná, což jistě ocení všichni, kdo u tohoto systému postrádali rychlost dnes už postaršího operačního systému Windows XP. Posledně jmenovaný operační systém je jistě stále dostačující, ale vzhledem k absenci DirectX 10 a následně i DirectX 11 už pomalu začíná zpívat svou labutí píseň. Windows 7 RC si můžete ve verzi 32/64bit stáhnout zcela zdarma z webu společnosti Microsoft.
reklama