reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Yahoo! se chce vrátit k jednáním s Microsoftem

7.5.2008, Jan Vítek, aktualita
Yahoo! se chce vrátit k jednáním s Microsoftem
V posledních měsících jsme mohli sledovat námluvy společností Microsoft a Yahoo!, které před několika dny skončily tím, že Microsoft stáhnul svou nabídku, protože se mu požadavky Yahoo! zdály nerealistické. Za akcii totiž Yahoo! chtělo alespoň...
V posledních měsících jsme mohli sledovat námluvy společností Microsoft a Yahoo!, které před několika dny skončily tím, že Microsoft stáhnul svou nabídku, protože se mu požadavky Yahoo! zdály nerealistické. Za akcii totiž Yahoo! chtělo alespoň 37 USD, ale Microsoft odmítl nabídku zvýšit nad 33 USD. Tím prozatimní jednání padla a Yahoo! se poté snažilo uchlácholit své zaměstnance i akcionáře, že má plán do budoucna počítající i s takovou možností.


Jerry Yang

Největší z akcionářů, Capital Research Global Investors, se ale rohlíkem opít nenechal a dal to také patřičně najevo v médiích. V článku New York times se ozval Gordon Crawford, portfolio manager zmíněné společnosti, že je "velmi rozezlen na Jerryho Yanga [Yahoo] a takzvané nezávislé představenstvo." Dále pan Crawford také vyjádřil pochybnosti nad výrokem, že Yahoo! je potěšeno podporou tolika akcionářů. "Rád bych věděl, kdo tito akcionáři jsou. Určitě nikdo z těch, s kterými jsem dnes mluvil. Každý z nich by své akcie prodal za 34 USD," řekl Crawford.


Gordon Crawford

A tak se stalo, že Yahoo! pouze dva dny poté, co Microsoft stáhl svou nabídku, oznámilo, že je ochotno jednat na ceně nižší než 37 USD a bude potěšeno otevřením nových rozhovorů s Microsoftem. Nyní to vypadá, že Yahoo! je ochotno jít na 34 USD, ale samozřejmě záleží také na tom, zda Microsoft o firmu opět projeví zájem, i když o to se asi nikdo neobává. Taneček kolem akcií tedy bude nejspíše pokračovat a tentokrát má Microsoft zcela jasnou pozici, aby se pokusil dostat i na svou původně navrhovanou sumu - 31 USD za akcii.

Zdroj: DailyTech
reklama